Åbent i dag 10:00-17:00
Køb billet

I butikken tager købmanden imod dig og sammen tager I tilbage til 1864

Udbuddet af varer hos Købmands­gårdens butik er både stort og varieret. Udover at være behjælpelig med alt det gode til ganen, sælger købmanden også gebis-tandbørster og udskåret sæbe.

Historien bag Købmandsgårdens butik

Butikkens inventar stammer fra Lagonis købmandsgård i Fåborg.

Historien om Købmænd

Købmandsgården var i 1864 stadig grundenheden i byens handel. Køb­manden købte varer, som bønderne havde til overs og solgte dem videre til Norge, England, Hamborg eller København. Omvendt købte han fremmede varer og solgte videre til byens borgere og oplandets bønder. Disken og bagvæggens reol rummer skuffer til mel, krydderier, kaffe, te og lignende varer, der blev vejet af til kunden. Købmanden solgte vin og spirituosa, spegesild fra tønder og ris og gryn. Derudover solgte og udlejede han porcelæns- og fajancespisestel samt glas.

Bønderstuen
I bønderstuen ved siden af butikken kunne bønderne få varmen, en bid brød og en dram. Stuen fungerede som venteværelse for de mange, der skulle tale med købmanden om hand­el eller pengerådgivning.

Købmandens kontor
Her arbejdede købmanden med bogføring, pengeudlån og kontrakter. Provinsens store købmænd drev en alsidig virksomhed. De var anparts­havere i skibe, der bragte kolonial­varer som sukker, te og krydderivarer til Danmark. Samtidig drev de grov­vareforretninger med opkøb og videresalg af bøndernes korn. 

Åbningstider

Indtil 23. marts 2024: åbent i weekender fra kl. 11-17*

*Det er køligt udenfor, så livet i gaderne er droslet ned. I stedet kan du gå på opdagelse i de mange indendørs udstillinger og opdage nye detaljer i husene. Prisen er kun 125 kr. i perioden.

23. marts til 31. december: åbent hver dag fra kl. 11-17.