Åbner igen 10:00
Køb billet

Genoplev 1970'ernes medieboom i Pouls Radio

Imens du bevæger dig gennem den mørkfarvede butik, oplever du tids­typiske fjernsyn, radioer, spolebånd­optagere, pladespillere, kassette­båndoptagere og højttalere. I 1974 var det især mærker som B&O, Rank Arena, Blaupunkt, Tandberg, AKAI, ITT-Schaub Lorenz, Philips og Grundig, der fyldte hylderne. Er du ikke færdig med 70'er-stemningen, kan du finde vinyl­plader, i form af genoptryk af albums fra tiden, der kan købes med hjem.

Historien bag Pouls Radio

Den Gamle By har haft et tæt sam­arbejde med Radiohistorisk Forening Ringsted om indretningen af butikken. Foreningen har bl.a. leveret største­delen af apparaterne og bidraget med uvurderlig teknisk viden. B&O museet i Struer har doneret B&O apparaterne i butikken. Poul Erik Pedersen, som i sin tid var indehaver af den oprindelige Pouls Radio i Holstebro, har doneret en stor del af det originale inventar, heriblandt facadeskilte og hylder. Inventar og udstyr i reparationsværkstedet er doneret af EUC Ringsted.

Frivillige i Pouls Radios værksted
For at få et både historisk og teknisk velfunderet grundlag for formidlingen har Den Gamle By oprettet et radio­laug bestående af folk med teknisk eller anden baggrund i radio/tv-branchen, som bemander værkstedet på udvalgte dage.

Historien om radio Radio-og TV-forretninger

1970'erne var en tid, hvor radio-og tv-apparater gik under fælles­betegnelsen "brunevarer," idet kabinetterne som regel var af eg, teak eller palisander.

Musik på vinyl, spole og kassette
Butikken fortæller om en tid, hvor medie­billedet eksploderede, og hele verden kom hjem i stuen i form af både tv, radio og musik.

Åbningstider

Indtil 23. marts 2024: åbent i weekender fra kl. 11-17*

*Det er køligt udenfor, så livet i gaderne er droslet ned. I stedet kan du gå på opdagelse i de mange indendørs udstillinger og opdage nye detaljer i husene. Prisen er kun 125 kr. i perioden.

23. marts til 31. december: åbent hver dag fra kl. 11-17.