Åbent i dag 10:00-16:00
Køb billet

Træd ind hos Bog­handleren, der står klar
til at fortælle og rådgive
om de særligt udvalgte varer, butikken tilbyder

I boghandlen, der er indrettet som en butik fra 1927, kan du købe genoptryk af ældre, danske klassikere, der for­tjener en plads i alle hjem. Bladrer og duft til bøgerne, der også inkluderer Den Gamle Bys egne udgivelser og bøger af H.C. Andersen eller prøv at skrive med pen dyppet i blækhuset, sådan som de gjorde for år tilbage. 

Fra januar til påske 2024 holder Boghandlen kun åbent på få udvalgte dage, inden den åbner helt igen 23. marts 2024. 

Historien bag Boghandler Chr. Andersen

Boghandlens inventar stammer fra 1906, hvor det blev fremstillet til boghandler H. Chr. Andersens for­retning i Rødding i Sønderjylland. Inventaret blev genopstillet i Den Gamle By i 1989. Hos boghandlen finder du også et kasseapparat fra 1909, som oprindeligt stod i Vilh. Hansens boghandel i Bruunsgade i Aarhus.

Historien bag boghandlere

I løbet af 1800-tallet fik danskerne en forbedret skolegang og deraf bedre læsekundskaber. Den udvikling skabte et behov for flere boghandlere. Sam­tidig var det muligt at købe billigere bøger, da nye trykketeknikker havde gjort sit indtog. Udover at sælge bøger til de læselystne, sendte tryk­kerierne papirvarer som klippeark og skriveblokke ud på markedet, som også blev solgt af boghandlerne. I sidste halvdel af 1800-tallet havde boghandlerne etableret sig som et fast indslag i byen detailhandel.

Åbningstider

Indtil 23. marts 2024: Boghandleren holder lukket*.

*Det er køligt udenfor, så livet i gaderne er droslet ned. I stedet kan du gå på opdagelse i de mange indendørs udstillinger og opdage nye detaljer i husene. Prisen er kun 125 kr. i perioden.

23. marts til 31. december: åben fra kl. 11-17.