Åbner igen 10:00
Køb billet

Træd ind hos Bog­handleren, der står klar
til at fortælle og rådgive
om de særligt udvalgte varer, butikken tilbyder

I boghandlen, der er indrettet som en butik fra 1927, kan du købe genoptryk af ældre, danske klassikere, der for­tjener en plads i alle hjem. Bladrer og duft til bøgerne, der også inkluderer Den Gamle Bys egne udgivelser og bøger af H.C. Andersen eller prøv at skrive med pen dyppet i blækhuset, sådan som de gjorde for år tilbage. 

Historien bag Boghandler Chr. Andersen

Boghandlens inventar stammer fra 1906, hvor det blev fremstillet til boghandler H. Chr. Andersens for­retning i Rødding i Sønderjylland. Inventaret blev genopstillet i Den Gamle By i 1989. Hos boghandlen finder du også et kasseapparat fra 1909, som oprindeligt stod i Vilh. Hansens boghandel i Bruunsgade i Aarhus.

Historien bag boghandlere

I løbet af 1800-tallet fik danskerne en forbedret skolegang og deraf bedre læsekundskaber. Den udvikling skabte et behov for flere boghandlere. Sam­tidig var det muligt at købe billigere bøger, da nye trykketeknikker havde gjort sit indtog. Udover at sælge bøger til de læselystne, sendte tryk­kerierne papirvarer som klippeark og skriveblokke ud på markedet, som også blev solgt af boghandlerne. I sidste halvdel af 1800-tallet havde boghandlerne etableret sig som et fast indslag i byen detailhandel.

Åbningstider

Åben fra kl. 11-17.