Åbner igen 10:00
Køb billet

Kom helt tæt på de traditionelle håndværk

1. - 24. maj

I maj kan du få et særligt kig ind bag facaden, når byggepladser og værksteder åbner op og Den Gamle Bys håndværkere viser, hvordan de arbejder med de traditionelle håndværksteknikker - fra tømrerne ved reberbanen og skrædderen i Frk. Wahlstrøms hus til skiltemaleren, blikkenslageren, snedkerlauget og mange flere.

Håndværkerne kan opleves på både hverdage og weekender, og i weekenderne er der derudover særlige arrangementer. 

Se programmet for håndværk i hverdagene

Vinduesrestaurering­ & slamfarve

4. - 5. maj

Se malerne arbejde med restaurering af gamle vinduer i teltet på Festpladsen og følg med når de skærer glas, bruger linoliekit og vedligeholder de gamle vinduer i Den Gamle By. Gå også forbi Malerværkstedet og se, hvordan traditionel slamfarve fremstilles.

DM­ i kunstsmedning

11. - 12. maj

Igen i år kan du opleve danmarksmesterskabet i kunstsmedning i Den Gamle By. Se smede arbejde og dyste mod hinanden i det store telt på Festpladsen. Det vil også være muligt selv at prøve kræfter med smedefaget, ligesom du kan få en snak om det traditionsbundne håndværk.

Gør-det-selv­ pinseweekend

18. - 20. maj

Har du prøvet at have en punkteret cykel, huller i bukserne eller en sløv køkkenkniv - uden at kunne fikse det selv? Så kom i Den Gamle By i pinsen og lær hvordan. Her står Den Gamle Bys skærsliber, skræddere og knallertlaug klar til at give gode råd med på vejen.