Mere end 50.000 børn og unge besøger hvert år Den Gamle By i forbindelse med skolebesøg, hvor de kan opleve en anderledes historieundervisning.
Fortællinger om hverdagslivet i en købstad fra 1800- tallet til nutiden er omdrejningspunktet i undervisningen, og museets særlige muligheder for sanseoplevelser skaber rum for at gøre historien levende og fysisk.
Det overordnede mål er at understøtte elevernes historiebevidsthed, give dem mulighed for at kunne sætte nutiden i perspektiv og dermed styrke bevidstheden om handlemuligheder i fremtiden.
Gennem praktisk-æstetiske læreprocesser, får eleverne mulighed for at lære gennem eksempelvis praktisk arbejde, improviseret rollespil, dilemmaspil, fortællinger og sanselige oplevelser i tværfaglige forløb.
Til nogle af forløbene er formidleren eller børnene i historiske dragter, hvilket styrker forestillingen om, hvordan det var at leve i en anden tid.
Til de fleste forløb er der tilhørende opgaver og inspiration til undervisningen før og efter Undervisningen i Den Gamle By. Derudover tilbyder vi undervisningsmaterialer til besøg på egen hånd.
Se mere her
Alle forløbene er tilrettelagt efter de til enhver tid gældende læseplaner.