Åbner igen 10:00
Køb billet

Nyd sommeren med
hygge, sjov og fordybelse

Hele sommeren igennem kan du tage på tidsrejse, og se, prøve, smage – og forstå din egen historie. Tag en snak med byens borgere og tjenestefolk, som fortæller om livet og hverdagen i gamle tider i vores historiske by­kvarterer fra 1864, 1927, 1974 og 2014.

Mød byens borgere

Rundt omkring i gader og hjem kan du møde byens borgere og tjenestefolk. Mød postbuddet, præsten, lirekassemanden, eller tag en snak med gårdskarlen eller køkkenpigen, mens hun forbereder dagens måltid.
Aktiviteter på festpladsen

På festpladsen kan familien tage en pause med en is fra madboden, og børnene kan slå sig løs med gyngerne, karrusellen eller et spil kegler. Gøglerne sætter gang i løjerne.
2014-gaden

Oplev Den Gamle Bys nye 2014-gade, der udover to hjem – en singlekvindes og en regnbuefamilies – rummer fem butikker: En Blockbuster, en Danske Bank, en 7-Eleven, et solcenter og et pizzeria.
Historiske butikker

Gå på opdagelse i vores historiske butikker. I 1927-kvarteret kan du købe historiske varer med hjem fra boghandlen og isenkræmmeren, og i 1974-kvarteret kan du få en snak med personalet i Rahbeks Minimarked og Pouls Radio.
Gågaden i 1974

I 1974-kvarterets gågade, Sønderbrogade, finder du butikker, som de så ud i 1970’erne. Kom indenfor hos slagteren, farve- og tapethandelen og Gottlieb Blomster. Du finder blandt andet også en ostehandel, en glarmester og et rejsebureau.
Frokost på Gæstgivergården

Hos restaurant Gæstgivergården kan du nyde traditionel dansk mad i hyggelige omgivelser. Prøv det populære stjerne­skud sammen med Den Gamle Bys øl eller en madkasse til børnene, som man må tage med hjem.
Aarhus Fortæller

Oplev Aarhus Fortæller – en 800 m2 stor underjordisk udstilling, der med Aarhus som eksempel skildrer danske byers historie fra vikingetiden til i dag.
Mød Den Gamle Bys håndværkere

Mød håndværkerne, mens de arbejder med historisk håndværk i gader og stræder. Hør gartneren fortælle, få en snak med blikkenslageren eller besøg tækkeren i Tobaksgården. Programmet varierer i løbet af sommeren.
Oplev byen fra kapervogn

Ta’ en tur med kapervognen og oplev tidsrejsen gennem købstaden fra et nyt perspektiv. Du finder kapervognene på hjørnet af Algade og Aagade.