Åbent i dag 10:00-16:00
Køb billet

Gå på opdagelse i plakater
på Dansk Plakatmuseum

I 1974-kvarteret kan du opleve Dansk Plakatmuseum, som er Danmarks eneste specialmuseum af sin art med en samling på omkring 200.000 plakater.

"Jorden kalder!"
Lige nu kan du opleve udstillingen "Jorden kalder", som med 170 plakater viser 100 års miljø- og klimakamp. Tid­ligere tiders miljøplakater kan over­raske, oplyse og inspirere os alle i den nutidige klimakamp. Udstillingen følger debatten og udviklingen gen­nem tiden fra det nære og lokale, nationale miljøfokus til den globale klimaindsats, som vi kender i dag.

Nye og ældre klassikere 
På første sal kan du opleve 100 af de mest elskede plakater fra perioden 1900 til 2008. Se og gense de store, gamle klassikere af Aage Rasmussen, Aage Sikker Hansen, Arne Ungermann, Viggo Vagnby, Ib Antoni, Henrik Hansen og mange, mange flere. Og nyere klassikere som f.eks. Per Arnoldis ikoniske DSB-plakater, Finn Nygaards jazzplakater eller Mikael Wittes penicillin­gris, der strutter af sundhed.

Wonderful Antoni
Endelig kan du også se 20 udvalgte værker af danske reklametegner og kunstner Ib Antoni.

Dansk Plakatmuseum

 

Rundvisninger i plakatudstillingerne
Få et indblik i den danske plakats udvikling på både det grafiske og historiske plan med en rundvisning på Plakatmuseets 2. sal, hvor du finder Genkendelsens Glæde i 100 af de mest elskede plakater af Danmarks førende plakatkunstnere.

eller

Introduktion til "Jorden kalder! Plakater fra 100 års miljø- og klimakamp" - Her får du en introduktion til særudstillingen på Dansk Plakatmuseum, der tager os med på en rejse gennem det sidste århundredes debat om og kamp for naturen, miljøet og klimaet med afsæt i et dansk perspektiv.

Booking skal foretages senest 8 dage før

Ring til os hverdage 10-17

Kontakt os på e-mail

Vidste du, at Dansk Plakatmuseum er Danmarks eneste museum udelukkende for plakater. Museet har siden 2006 været en afdeling af købstadsmuseet Den Gamle By i Aarhus, hvor man den 1. november 2009 kunne åbne en helt ny udstillingsbygning til formålet.