Åbent i dag 10:00-17:00
Køb billet

Danske smykker
i verdensklasse

Intet andet sted i verden kan man se en så omfattende samling af klassiske, danske smykker fra det 20. århund­rede som i Den Gamle By.

100 års dansk smykkehistorie
Smykkeskrinet viser 1000 danske smykker af sølv fra perioden 1900-2000. Øreringe, halskæder, armbånd, fingerringe, brocher, hattenåle, sko­spænder og knapper. Alle smykker er små kunstværker, der viser den sær­lige danske stil. Det enkle, funk­tionelle og med fokus på lys og refleksion. Smykkekunst, der gjorde Danmark og dansk kunstindustri kendt verden over.

Danske sølvsmede og de­signere 
Kendte danske sølvsmede og designere er repræsenteret i udstillingen, blandt andre Georg Jensen, Mogens Ballin, Kay Bojesen, Nanna Ditzel, Bent Exner, Henning Koppel, Svend Weihrauch og Thorvald Bindesbøll.

Smykkeskrinet ligger under jorden i 1974-kvarteret. Der er indgang fra gågaden.

Smykkesamlingens historie
Smykkesamlingen er over knap 40 år blevet skabt af ægteparret Marion og Jörg Schwandt fra Berlin. Den blev i 2013 erhvervet af Den Gamle By.

En donation på godt 14 millioner kroner fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har gjort det muligt for Den Gamle By at erhverve samlingen samt at udgive bogen Smykkeskrinet på dansk og engelsk.