Åbent i dag 10:00-17:00
Køb billet

Den Gamle By vil gerne dele erfaringer

Den Gamle Bys store sommertema i 2022, Godt håndværk – også i fremtiden, blev besøgt af mange gæster og har givet gode resultater. Vores undersøgelser viser, at 63 % af gæsterne har fået ny viden om håndværk, og 48 % har fået et mere positivt syn på håndværk efter at have oplevet de mange tilbud - demonstrationshåndværk, familieaktiviteter, rundvisninger, rollemodelarrangementer samt en ny særudstilling om håndværk og fagstolthed. Fællesnævneren har været at formidle nutidige håndværk men med forbindelse til historien og faglig stolthed.

Den Gamle By vil gerne dele erfaringerne og inspirere andre institutioner og organisationer til at arbejde med håndværksformidling. Derfor afholdes der to konferencer og en række workshops i den kommende tid. Erfaringerne fremlægges desuden i inspirationskataloget Håndværksformidling – hvordan?

Hent konferenceprogrammerne, workshopinvitationen samt inspirationskataloget nedenfor:

Inspirationskataloget Håndværksformidling – hvordan?

De mange forskellige håndværksaktiviteter og hvordan de besøgende tog imod dem er beskrevet i inspirationskataloget Håndværksformidling – hvordan?

Download inspirationskataloget

jhfkdjkjk

To konferencer om håndværksformidling

12. juni og 29. august 2023

Hvordan kan museer og oplevelsescentre bidrage til at øge respekten og interessen for håndværk og erhvervsuddannelser? Det spørgsmål stiller Den Gamle By ved to konferencer i hhv. Aarhus og København i sommeren 2023.

12. juni afholdes en konference i Den Gamle By med oplæg af blandt andre professor Lene Tanggaard, Industrimuseet, Fregatten Jylland og Modern Hands fra Hjerl Hede. Tilmeldingen er lukket.

 

29. august afholdes en konference i København med oplæg af blandt andre lektor Henrik Hersom, Arbejdermuseet, Museum Vestsjælland og Frilandsmuseet.

Tilmeld dig her.


Ved begge konferencer deles Den Gamle Bys egne erfaringer med håndværksformidling samt resultatet af publikumsundersøgelsen, ligesom der også gives smagsprøver på forskellige hands on-aktiviteter.

Se det fulde program

dkjdkjfkdj

Skræddersyet workshop om håndværksformidling for museer og oplevelsescentre

Hvis din institution søger inspiration om formidling af håndværk eller gensidig erfaringsudveksling med andre håndværksformidlere, tilbyder Den Gamle By i 2023 gratis skræddersyede workshops og inspirationsbesøg.

Læs mere om tilbuddet 

 

 

Projektet Godt håndværk – også i fremtiden er støttet af Tietgenfonden