Åbner igen 10:00
Køb billet

Med dansk og historie på besøg i Aarhus Fortæller

Målgruppe: Gymnasier og HF

Inspirationsmateriale til klassebesøg i Aarhus Fortæller, der er en tidsrejse gennem Aarhus historie fra vikingetid og til nutid. Inspirationsmaterialet er et forslag til, hvordan elever i fagene dansk og historie kan opleve Aarhus Fortæller og hvordan besøget kan anvendes efterfølgende.

Under besøget: Ideer til hvordan eleverne kan opleve Aarhus Fortæller i dansk og historie med anvendelse af samfundstyperne det traditionelle, det moderne og det senmoderne samfund. Efter besøget: Ide til det videre arbejde, for eksempel en dansk-historieopgave (DHO) om steder. Materialet rummer endvidere to opgaver i tilknytning til udstillingen.

Praktisk information

Kontakt os på e-mail

Ring til os hverdage 10-17

Inspirationsmateriale og kontakt

Inspirationsmateriale (A3)

Inspirationsmaterialet er anlagt som A3 og er tosidet. Dokumentet skal printes med indstillingen midterfoldning eller kan foldes manuelt. Om der printes med indstillingerne 100% eller Tilpas størrelse giver optisk samme resultat. Hvis grafikken på side et og to optisk spejlvendes i forhold til hinanden, anbefaler vi at klikke indstillingen sidebinding: venstre til.

Opgaver (A4)

De to opgaver Da lynet slog ned i domkirketårnet, 1642 og Da biskoppen mistede sin pant over Aarhus by er anlagt i A4 og hhv. to- og ensidet. Hvis grafikken i første opgave på side et og to optisk spejlvendes i forhold til hinanden, anbefaler vi ligeledes at klikke indstillingen sidebinding: venstre til.

Inspirationsmaterialet og de to tilhørende opgaver kan downloades nedenfor.

Inspirationsmateriale - Aarhus Fortæller

Opgave 1

Opgave 2

 

HUSK at ALLE skolebesøg skal tilmeldes på forhånd

Tilmeld jeres besøg på egen hånd