Åbner igen 10:00
Køb billet

Som asylbørn i 1864, oplever klassen på egen krop at lave børnearbejde, øve salmevers og gøre hvad der bliver sagt

Målgruppe: 4.-6. klasse
Periode: 1. april–30. september
Varighed: 5 timer.
Emneområde: Kulturhistorie, kristendom og dramapædagogik
Pris: 3.000,- pr. klasse 

Klassen begiver sig ud på en rejse i tid og rum og transformeres til asylbørn i 1864. Gennem improviseret rollespil oplever børnene på egen krop, hvordan det var at være barn for 150 år siden. Rollespillets tidsrejse ledes af museets undervisere og aktører. For at gøre illusionen nærværende iklædes eleverne historiske dragter og roller. Når alle er omklædt begynder rollespillet, og museets underviser leder børnene tilbage til tiden med hestevogne, hvor hårdt arbejde og kæft, trit og retning var hverdagskost. I Købmandsgården skal asylbørnene arbejde for Madam Svendsen med at stable brænde, hente vand, feje, pudse vinduer og vaske tøj.

Frokosten består af en portion byggrød, og dagen fortsætter i skolestuen, hvor udenadslære, salmevers og dydighed er ingredienserne til børnenes dannelse. Når dagen nærmer sig afslutningen bliver klassen ført tilbage til deres egen tid. Underviseren taler med eleverne og deres oplevelser og refleksioner og giver dem mulighed for at give udtryk for de tanker og følelser der kom i spil gennem forløbet og sætter dem i perspektiv i forhold til børnenes virkelighed anno 2023.

Praktisk information

Kontakt os på e-mail

Ring til os hverdage 10-17

Formål
  • Eleverne får en førstehåndserfaring med et historisk scenarium.
  • Skaber refleksioner over børns vilkår og betydning for 150 år siden i sammenligning med i dag.
  • Eleverne får praktisk erfaring med at sætte deres krop i spil til iscenesættelsen af livet i 1864.
"Det var et fantastisk forløb! Eleverne var vilde med at mærke historien på egen krop. Der var især en rigtig god modtagelse og evaluering sammen med børnene. Stor ros til aktøren fra Den Gamle By, det kan varmt anbefales."