Åbent i dag 10:00-17:00
Køb billet

100 klassiske plakater

Plakatmuseets permanente udstilling ”Genkendelsens Glæde” kan ses på museets 2. sal. Den rummer 100 af de mest elskede plakater fra perioden 1900-2008 udført af Danmarks førende plakatkunstnere fra perioden.


Fortid og nutid

Plakaten er tænkt i nuet og ikke beregnet på at have et længere liv. Tusinder og atter tusinder er forsvundet ind i glemslen, men en broget buket har trods alt overlevet det aktuelle budskab og løftet sig ud af deres egen samtid. De er i besiddelse af en kvalitet, en humor eller en gennemslagskraft og et kunstnerisk touch, der får dem til at leve videre længe efter, at deres egentlige formål har udspillet sig. Motiverne har ramt noget almengyldigt, der går på tværs af tiden og som stadig tiltaler os og virker vedkommende i dag. Det er de plakater vi genkender, husker og stadig gerne vil se på. Det er dem, vi kalder for klassikere.


Klassiske plakater fra de sidste 100 år

Dansk Plakatmuseum viser en permanent udstilling, som hedder Genkendelsens Glæde, med et udvalg af danske klassiske plakater fra de sidste 100 år. Hovedvægten i udvalget ligger i perioden fra 1900 til 1950, men går helt op til 2008 for også at dække de nyere plakatkunstnere, der inden for de sidste årtier har sat sig så markante spor, at de allerede nu må betragtes som klassikere.

Den moderne plakat

Udstillingen skitserer ganske kort fortællingen om den moderne plakats opståen og giver et indblik i den litografiske trykketeknik, som var den mest udbredte i den moderne plakats første 50 leveår. Publikum kan se og gense de store, gamle klassikere af Aage Rasmussen, Aage Sikker Hansen, Arne Ungermann, Viggo Vagnby, Ib Antoni, Henrik Hansen og mange, mange flere. Og de kan se de nyere klassikere som f.eks. Per Arnoldis ikoniske DSB plakater, Finn Nygaards jazzplakater eller Mikael Wittes penicillingris, der strutter af sundhed.

Genkendelsens Glæde giver et godt indblik i den danske plakats udvikling på både det grafiske og historiske plan.

Book rundvisning

Få et indblik i den danske plakats udvikling på både det grafiske og historiske plan med en rundvisning på Plakatmuseets 2. sal, hvor du finder Genkendelsens Glæde i 100 af de mest elskede plakater af Danmarks førende plakatkunstnere.

Booking skal foretages senest 8 dage før

Ring til os hverdage 10-16

Kontakt os på e-mail