Åbner igen 10:00
Køb billet

Nu er Museet for Dansk Bladtegning åbent

’Hvor er det herligt, at samlingen af danske bladtegningerne har fået sig et nyt hjem. De kommer til at passe rigtig godt ind til Den Gamle By, hvor også Plakatmuseet allerede befinder sig’.

Sådan lød det fra Hendes Majestæt Dronningen under dagens åbning af Museet for Dansk Bladtegning i Den Gamle By.

’Plakater og bladtegninger fortæller vores fælles historie på en skarptskåret, humoristisk og til tider provokerende måde og mange gange med de samme kunstnere bag, som man også møder i Plakatmuseet i Den Gamle By’, siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn, som ser store fordele ved, at endnu flere nu får adgang til at se tegningerne.

’Den Gamle By er et meget folkekært museum, hvor der er plads til både Dronningen, teenageren og manden i træsko uden hælkap. Og med mere end 500.000 årlige gæster får tegningerne et større og bredere publikum”, uddyber han.

Til åbningen hilste Dronningen på Claus Seidel, der både er bladtegner og stifter af Bladtegningsmuseet og som har været med til at få flyttet de 300.000 tegninger fra Det Kongelige Bibliotek til Den Gamle By.

Inden dronningen klippede snoren, kørte hun en tur gennem Den Gamle Bys gader og stræder i hestevogn og gik en tur ad museets gågaden anno 1974.

Det blev også til en rundvisning i den nyåbnede 2014-gade med et besøg i regnbuefamiliens lejlighed og Den Gamle Bys nye hovedindgang.

Som gæst bliver man ikke mødt af alle 300.000 tegninger, men derimod 98 særligt udvalgte, der fortæller 175 års bladtegnerhistorie. Den ældste fra 1846, den yngste fra 2023.

Museet for Dansk Bladtegning får i Den Gamle By til huse i den fine, cirkulære pavillon, som er tegnet af arkitekt Anton Rosen til Landsudstillingen i Aarhus 1909. Pavillonen blev genopført i Den Gamle By i 2009. Museets leder bliver museumsinspektør Elsebeth Aasted Schanz.

 

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Museumsinspektør i Den Gamle By og leder af Bladtegningsmuseet, Elsebeth Aasted Schanz telefon 41850783

Bladtegner Claus Seidel, telefon 20209186