Åbent i dag 10:00-17:00
Køb billet

Nu åbner billetsalget til Aftenjul i Den Gamle By

Med tre måneder til jul åbner Den Gamle By nu op for salget af billetter til dets populære Aftenjul. Dermed kan gæster på udvalgte fredage og lørdage i december sikre sig en helt særlig aftenoplevelse i de stemningsfulde og julepyntede gader, hjem butikker og boder.
Det er tredje år i træk, at Aftenjul løber af stablen, og selvom der er flere aftener at vælge imellem, skal man ikke vente alt for længe med at bestille sine billetter. Det fortæller Den Gamle Bys juleinspektør Anna Wowk Vestergaard.

”Vi har fået rigtig mange forespørgsler gennem året fra gæster, som gerne vil vide, hvornår billet starter. Som tidligere år sætter vi en begrænsning på antallet af billetter per aften så vi sikrer den bedst mulige oplevelse” siger juleinspektøren.

Derfor har Den Gamle By valgt at udbyde flere muligheder for at opleve Aftenjul. Det sker fredag og lørdag 1. og 2. december, 8. og 9. december samt 15. og 16. december fra kl. 18 til 21. Billetter skal købes online fra søndag 24. september kl. 10.

 

Den største adventskrans
Mange vil nok mene, at man ikke skal ændre i julens traditioner og det er juleinspektøren enig i. Alligevel glæder hun sig til at vise et par nye ting frem.


”I april åbnede Gottlieb Blomster i gågaden i 1974-bykvarteret, og den skal selvfølgelig også pyntes op til jul. Hvordan det skal gøres, har jeg undersøgt hen over sommeren. Vi har ikke tidligere pyntet til jul i en butik, hvor julen fylder så meget som i en blomsterforretning, og jeg kan allerede nu afsløre, at den kommer til at indeholde Den Gamle Bys største adventskrans”, fortæller hun og refererer til, at en adventskrans, der var lavet på et vognhjul, var en del af blikfanget, da Gottlieb Blomster lå ved Åboulevarden i Aarhus fra 1966 til 1975.
”Og nu bliver vognhjulet så igen blikfang. Denne gang i Den Gamle By i 2023. Og det allerbedste er, at det er det originale vognhjul, der også blev brugt i butikken dengang” siger hun.


Den Gamle Bys nyåbnede 2014-gade bliver også pyntet op, både i gaden og i de to nye hjem, som har været beboet af en singlekvinde og en regnbuefamilie med mor, mor og tre teenagebørn. 

 

400 års juletraditioner og rundvisninger
Aftenjul byder på en tur i julens historie og forskellige oplevelser af, hvordan julen er blevet fejret gennem 400 år. Lige fra julepynt og julelys til flydende æbleskiver og en snak med byens borgere. Samtidig arrangerer Den Gamle By en række særlige julerundvisninger: Aftenvandring i julens folketro, mørkning i Møntmestergården og fortællinger om julens traditioner.

Juleinspektør Anna Wowk Vestergaard

 

Faktaboks om Aftenjul i Den Gamle By
Billetsalget åbner søndag 24. september kl. 10
Fredag 1. december, lørdag 2. december, fredag 8. december, lørdag 9. december samt fredag 15. december og lørdag 16. december fra kl. 18 til 21.
Der udbydes kun 2.000 billetter pr. aften.
Billetprisen er 150 kr. per person.
Børn under 18 år og årskortholdere er gratis.
Der arrangeres særskilte julerundvisninger, som koster 25 kroner per person per rundvisning.
Entrebillet og billet til rundvisninger skal købes online på dengamleby.dk