Åbner igen 10:00
Køb billet

Den Gamle By nominerer tre forfattere til ny Erik Kjersgaard pris

Clement Kjersgaard interviewer forfatter på scenen i Den Gamle By

Igen i år afholder Den Gamle By den historiske bogfestival ’Historien Lever’. Udover forfatteroplæg og bogudsalg, interviewer tv-vært Clement Kjersgaard også en række forfattere på det historiske Helsingør Theater.


Erik Kjersgaard Prisen

I forbindelse med bogfestivalen, lancerer Den Gamle By en ny pris. Prisen er opkaldt efter historikeren Erik Kjersgaard (1931-95), der i en menneskealder formåede at sætte historien i spil og gøre den levende. Erik Kjersgaard havde sit virke ved Nationalmuseet, Danmarks Radio og som direktør i Den Gamle By.

Prisen uddeles til en eller flere personer eller institutioner, der har sat historie på dagsordenen og fremmet historieinteressen i Danmark. Det kan være aktuelt eller over en årrække. 

Bag prisen står Den Gamle By samt en priskomite bestående af tre personer. Museumsdirektør Thomas Bloch Ravn er formand og de to øvrige er forlagsredaktør ved Gads Forlag Peter Bejder og forfatter, tv-vært og foredragsholder Clement Kjersgaard, der også er søn af Erik Kjersgaard.

 
Ifølge komiteens formand Thomas Bloch Ravn kræver en nominering både faglig tyngde, alsidighed i de benyttede medier samt folkelig formidlingsevne. Egenskaber, som i høj grad karakteriserede Erik Kjersgaard.


Hvem er de nominerede?

Og interessen for den nye pris har været stor. 
’Det har været særdeles opløftende at modtage så mange nomineringer indenfor for forskellige genrer, medier og forfattertyper. Det er et stærkt felt og selvom prisen er ny, er budskabet kommet meget bredt ud’, siger Thomas Bloch Ravn.

De nominerede er:

Gry Jexen

Gry Jexen
Historiker, forfatter, podcastvært og foredragsholder, som er aktuel med bogen ’Kvinde, kend din historie’



Birgitte Possing
Forsker, forfatter og foredragsholder, som senest har udgivet bogen ’Mod sædvanen’ 

Poul Duedahl
Historieprofessor, forskningsleder og forfatter, som via foredrag, tv og et alsidigt forfatterskab blandt andet har sat fokus på historiens marginale eksistenser.  

Vinderen offentliggøres på scenen i Helsingør Theater i Den Gamle By, når bogfestivalen løber af stablen lørdag og søndag 30. september og søndag 1. oktober. Med æren følger 25.000 kr.   


Alsidigt program

Slår man vejen forbi Den Gamle By og ’Historien Lever’ er der mange og vidt forskellige emner at dykke ned i. Fra Krigen i Europa, statskup og middelalderen til Danmarks flyvehistorie, rockmusik, havet og smugleriets historie.Man kan møde og stille spørgsmål til forfatterne, som blandt andet tæller Patrik Svensson, Bent Blüdnikow, Mette Fransiska, Heidi Laura, Jens Worning og mange flere.

Bøger kan købes til særpris fra forlagene og så er hele Den Gamle By og tidsrejsen i Danmarkshistorien en oplagt pausemulighed med en gåtur i de historiske huse, butikker og gader.

Se programmet her