Åbner igen 10:00
Køb billet

Den Gamle By indfører coronapas for alle medarbejdere

16. november 2021

Jul i Den Gamle By åbner på lørdag, og museet har et stort fokus på at skabe trygge rammer for de gæster, der ønsker at opleve den enestående tidsrejse i julens historie. I sidste uge genindførte man coronapas for gæster, og fra i morgen onsdag skal alle medarbejdere også medbringe et gyldigt coronapas.

Tryghed er nøgleordet
Trods mange gode vaner og coronaforanstaltninger med sprit og afskærmninger, er coronapas for medarbejdere et nødvendigt skridt, siger Den Gamle Bys museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

”Smitten er desværre stigende i hele landet og det er en fælles samfundsopgave at få den reduceret. Erfaringerne fra sidste år viser med al tydelighed, hvor vigtigt og effektivt det er at sætte ind i tide. Formålet med coronapas for medarbejdere er selvsagt at beskytte hinanden og vores gæster mod smitte. Her har vi især et ansvar for de personer, som er særligt sårbare og dem har vi både som gæster og medarbejdere” siger Thomas Bloch Ravn.

Den Gamle By indfører ikke krav om vaccination, men medarbejdere, som af den ene eller anden grund ikke ønsker at blive vaccineret, skal testes to gange om ugen. ”I første omgang betragter vi coronapasset som en tillidssag, men fra tid til anden foretages stikprøver”.

Og budskabet fra museumsdirektøren er tydeligt: ”Alle, såvel gæster som medarbejdere, skal have en tryg og sikker jul i Den Gamle By”.

Køb billetterne hjemmefra
Den Gamle By har tidligere meldt ud, at man vil halvere antallet af daglige gæster i november og december, hvilket særligt påvirker gæster i weekenderne. Derfor opfordres alle til at købe billet hjemmefra i så god tid som muligt inden man besøger Den Gamle By, så man undgår at gå forgæves. Billetter, som er købt på forhånd, kan samtidig betjenes hurtigere ved indgangen, hvilket reducerer køtiden.

Jul i Den Gamle By med fokus på 400 års juletraditioner, kan opleves alle dage fra 20. november frem til 2. januar. Dermed er det også muligt at besøge Den Gamle By 24. december og de efterfølgende julehelligdage.