Åbner igen 10:00
Køb billet

Den Gamle By igangsætter arbejdet med ny hovedindgang

8. januar 2021

Efter flere års forberedelse indledte Den Gamle By i dag arbejdet med en ny hovedindgang, der kommer til at vende ned mod Ceres-krydset i Aarhus. Det markerer begyndelsen på afslutningen af den store modernisering af Den Gamle By, der blev indledt for mere end 10 år siden.

Det første løft
Startskuddet bestod ikke af den traditionelle ceremoni med tre mand om én spade foran en klappende forsamling. Den var af gode grunde aflyst. Til gengæld blev det markeret med det første løft, nemlig flytningen af Politikens pavillon fra landsudstillingen i 1909.

Pavillonens placering stod i vejen for den nye hovedindgang, hvorfor den midlertidigt flyttes over i Botanisk Have. Ved hjælp af en kran blev den 24 tons tunge pavillonen løftet 15 meter op i luften, flyttet 50 meter og forsigtigt sat ned på jorden igen.

Den Gamle By vendes rundt
Med den nye hovedindgang vendes Den Gamle By rundt, så museets gæster begynder den historiske tidsrejse i en gade anno 2014, hvorfra de bevæger sig bagud i tid gennem det populære 1974-kvarter via 1927-delen til den ældste del af købstadsmuseet, der viser det helt gamle bymiljø fra 16-, 17- og 1800-årene.

”Når indgangen står færdig i slutningen af 2022 bliver Den Gamle By en integreret del af Aarhus’ kulturstrøg fra Musikhuset og Aros via Godsbanen til Botanisk Have med Væksthusene. Samtidig bliver det lettere for dårligt gående at besøge Den Gamle By, ligesom der også bliver let adgang til de store parkeringskældre under Ceres Byen og ved Scandinavian Center ” fortæller museumsdirektør Thomas Bloch Ravn. ”Selvom vi arbejder og fortæller om fortiden, er det essentielt at forberede sig på fremtiden, hvilket er ambitionen med de senere års fornyelsesprojekter, hvor hovedindgangen er den markante slutsten” slutter Thomas Bloch Ravn.

Hovedindgangen er sidste etape af en større modernisering af Den Gamle By, som dækker over 1974 og 2014-kvarterne, Aarhus Fortæller, Dansk Plakatmuseum, Smykkeskrinet og Kunstkammeret samt den nye hovedindgang. I alt et projekt til 450 mio. kr., hvoraf A.P. Møller fonden har bevilliget 300 mio. kr. og Salling Fondene 80 mio. kr.

Fakta om den nye hovedindgang

  • 3 etager høj
  • 1500 kvadratmeter
  • Forventes åbnet i slutningen af 2022
  • Tegnet af arkitektfirmaet CUBO