Åbner igen 10:00
Køb billet

Den Gamle By gentager succesen med Aftenjul

3. oktober 2022

Med under tre måneder til jul afslører Den Gamle By nu, at sidste års juleinitiativ Aftenjul gentages. Dermed kan gæster på fire udvalgte fredage og lørdage glæde sig til en helt særlig aftenoplevelse i de stemningsfulde og julepyntede gader og hjem.

Særligt samspillet mellem mørke og lys var én af de mange positive tilbagemeldinger fra sidste års Aftenjul. Det fortæller museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

”Den Gamle By er et af de eneste steder i Danmark, hvor man kan opleve spillet mellem lys og mørke, som er noget helt grundlæggende i fejringen af julen. Det samspil fremstår endnu stærkere under Aftenjul,” fortæller han og uddyber, at ord som ”stemningsfuldt”, ”hyggeligt”, ”anderledes” og ”enestående” gik igen i museets publikumsundersøgelse.

Sidste år blev aftenbilletterne revet væk på få dage, og derfor har Den Gamle By valgt at udbyde flere muligheder for at opleve Aftenjul. Det sker fredag og lørdag 2. og 3. december og fredag og lørdag 9. og 10. december fra kl. 18 til 21.

Trygheden er i fokus
Til hver aften sættes et begrænset antal billetter til salg. Derfor opfordrer Den Gamle By alle til at købe billet online – både til Aftenjul og til Jul i Den Gamle By – så tidligt som muligt.

”Selvom ingen orker at tale om Corona længere, så er tryghed for vores gæster og medarbejdere stadigvæk øverst på prioriteringslisten i alt hvad vi gør. Derfor vil der være begrænsninger på antallet af billetter, så vi sikrer god plads mellem gæsterne”.

Af samme årsag har Den Gamle By fastholdt mange af sine coronaforanstaltninger med masser af håndsprit, øget rengøringsfrekvens, skiltning og plexiglas i nogle af butikkerne.

”Aftenjul er stadigvæk et nyt initiativ for os, og vi lærte meget sidste år. De erfaringer bygger vi nu videre på, så vi eksempelvis undgår en for lang kø ved indgangen” slutter Thomas Bloch Ravn.

400 års julehistorie
Til Aftenjul kan man gå på opdagelse i julens historie og se, hvordan julen er blevet fejret gennem 400 år. Lige fra julepynt og julelys til flydende æbleskiver og en snak med byens borgere. Samtidig arrangerer Den Gamle By en række særlige julerundvisninger, hvor man blandt andet kan høre om julens skjulte historier, få en mørkerundvisning i de ældste gader i lyset af lanternernes levende skær og høre historien om lysedugen, nisser og julens smukkeste salme.