Åbent i dag 10:00-17:00
Køb billet

Anna Wowk Vestergaard udnævnt til juleinspektør i Den Gamle By

24. oktober 2022

Museumsinspektør Anna Wowk Vestergaard er i dag blevet udnævnt til det traditionsrige hverv som Den Gamle Bys juleinspektør. Det er 4. år i træk, at Anna skal navigere Den Gamle By sikkert gennem julen.

Jul i Den Gamle By åbner 19. november, og har åbent hver dag helt indtil 6. januar. Det betyder, at man også kan opleve julens historiske vingesus på alle helligdage.

Tusindvis af familier fra hele landet har det som en fast juletradition at opleve den særlige julestemning i Den Gamle Bys gader og udstillinger og i år er ingen undtagelse.

”Julen er i høj grad et fællesskab, der rækker bagud, hvor vi gør præcis det samme, som vi har gjort i generationer. Det er en stærk kraft, som betyder meget mere end vi tror. Særligt i usikre tider” fortæller juleinspektøren og henviser til den verserende energikrise og krigen i Ukraine.

”Andre før os har holdt jul i en krisetid, og julen har det med at finde vej, uanset hvad den stilles over for. Måske fordi fællesskaber kan opstå alle steder – og fordi de er levedygtige trods alverdens forhindringer og kan holdes intakte på trods, når man har viljen til det. Det samme gælder julen og dens traditioner”.

Og Jul i Den Gamle By bliver som den plejer. En tidsrejse i 400 års juletraditioner, lysende lanterner, flydende æbleskiver, historisk julepynt og samvær med venner og familie.

Trods udnævnelsen har Anna været i gang i flere måneder med klargøringen for det tager tid at gøre klar til jul. ”Det tror jeg vi alle sammen kan nikke genkendende til” fortæller hun med et juleglimt i øjet, mens hun er ved at pakke en gave ind, som skal under juletræet i én af lejlighederne i det populære 1974-bykvarter.

Tidligere på måneden løftede Den Gamle By sløret for, at sidste års juleinitiativ Aftenjul gentages. Her kan gæster på fire udvalgte fredage og lørdage glæde sig til en helt særlig aftenoplevelse og opleve spillet mellem lys og mørke, som er noget helt grundlæggende i fejringen af julen.

Til hver aften sættes et begrænset antal billetter til salg, som dog allerede er udsolgt. Derfor har Den Gamle By åbnet op for en ekstra fredag og lørdag. Og opfordringen fra juleinspektøren er klar.

”Husk at købe billet hjemmefra, inden I besøger Den Gamle By. Uanset om det er til Aftenjul eller Jul i Den Gamle By. Trygheden for gæster og medarbejdere er stadig øverst på vores agenda, så der vil være begrænsninger på antallet af daglige billetter” slutter Anna Wowk Vestergaard.