Åbner igen 10:00
Køb billet

Anna Wowk Vestergaard udnævnt til juleinspektør i Den Gamle By

24. oktober 2021

Museumsinspektør Anna Wowk Vestergaard er i dag blevet udnævnt til det hæderfulde hverv som Den Gamle Bys juleinspektør.

Det er 3. år i træk, at Anna med et fast greb om jule-rorpinden skal navigere Den Gamle By sikkert gennem den store julesæson, hvor ca. 150.000 mennesker forventes at gå på opdagelse i 400 års danske juletraditioner i Den Gamle Bys gader og udstillinger.

Jul i Den Gamle By åbner 20. november, men Anna har snydt lidt hjemmefra og været i gang i flere måneder. ”Det tager tid at gøre klar til jul. Det tror jeg vi alle sammen kan nikke genkendende til. Omvendt er julen i høj grad et fællesskab, der rækker bagud, hvor vi gør præcis det samme, som vi har gjort i generationer. Det er en stærk kraft, særligt i nutidens moderne, digitaliserede verden” fortæller hun.  

Sidste år blev julen amputeret af Corona og dertilhørende nedlukninger, men i år forventer juleinspektøren at Den Gamle By er tilbage for fuld styrke. Hun opfordrer dog alle gæster til én ting: ”Husk at købe billet hjemmefra via hjemmesiden inden I besøger Den Gamle By. Weekenderne er især populære og lidt af et tilløbsstykke. Derfor er der en begrænsning på antallet af gæster, for vi vil være sikre på, at alle for en god og sikker juleoplevelse i Den Gamle By” slutter juleinspektøren. Hun er allerede på vej til at dykke ned i den næste kasse med julepynt for at sikre, at alt er klar til den store oppyntning af museets mange huse.

Jul i Den Gamle By kan opleves alle dage fra 20. november frem til 2. januar. Dermed er det også muligt at besøge Den Gamle By 24. december og de efterfølgende julehelligdage. I år kan man også mærke den helt særlige juleaftenstemning i form af Aftenjul i Den Gamle By 10.,11., 17. og 18. december fra kl. 18 til 21. Her er der kun enkelte billetter tilbage til sidstnævnte dato. Resten er allerede udsolgt.