opener

Folks hjem - 60'erne og 70'erne

Kernefamilien

Familien Meyer bor omgivet af teaktræsmøbler i en lejelejlighed i byen, og planlægger ligesom mange andre danske kernefamilier at flytte til parcelhus i forstæderne.

Se kernefamiliens lejlighed

Sko i kollektivet

4 studerende boede sammen i kollektiv i 1974. Vi har genskabt deres lejlighed, og fortæller historien om de alternative boformer i 1970'erne.

Se kollektivet


Frk. Sneum

Et komplet interiør fra en ugift, kvindelig skoleinspektør. Frøken Sneum overskred samtidens grænse for den traditionelle kvinderolle. 

Se inspektørens hjem

Tyrkiske gæstearbejdere

Seks tyrkiske mænd bor sammen i en lille lejlighed i 1974. Lejligheden formidler gæstearbejdernes historie. 

Se det tyrkiske hjem


Grønlandsk studerendes lejlighed

I begyndelsen af 1970'erne kom ca. 30% af de uddannelsesøgende grønlændere til Danmark for at tage en uddannelse. Bemærk: Lejligheden er kun åben på udvalgte dage

Se lejligheden

Blomstret tapet hos hippie-parret

I en lillebitte loftslejlighed bor et ungt, kreativt par med spædbarn og marsvin. Bemærk: Lejligheden er kun åben på udvalgte dage

Se hippie-lejligheden


Lærerhjemmet

Her bor en lærer, en pædagog og en teenagedreng. De byggede mange af deres møbler selv efter forlæg fra Bo Bedre.

Se lærerhjemmet

Arbejderhjemmet

Stort set alt i den lille arbejderlejlighed stammer fra Ellen og Asgers hjem. Asger arbejdede som landarbejder og Ellen på kroen. I 1974 var de pensionerede.

Se arbejderhjemmet


Stue hos den enlige mor

Indretning af lejligheden baseres på de virkelige beboere, som boede i den konkrete lejlighed i 1974, en enlig mor med hendes søn.

Se den enlige mors lejlighed

Henning Eriksen er næsten blind, og derfor er lejligheden lidt anderledes indrettet, så han lettere kan finde sine ting.

Se lejligheden