Åbner igen 10:00
Køb billet

Plakater fra 100 års miljø- og klimakamp

I dagens byrum konkurrerer flere slags plakater om den fysiske plads og om en stemme i klimadagsordenen: demonstrationsplakater, der forsøger at mobilisere folket til klimamarcher, reklameplakater med bæredygtige intentioner, grønne budskaber på politiske plakater og statslige energiplakater med spareråd. Inspireret af nutidens heftige debat om miljøpåvirkning og klimaforandringer åbner Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By en ny særudstilling, ”Jorden kalder! Plakater fra 100 års miljø- og klimakamp”, fra lørdag den 11. februar 2023.

En klimarejse med start i 1900-tallet

Debatten om vor fælles klode og dets velbefindende har en lang historie. Udstillingens 170 plakater tager dig med på en rejse fra begyndelsen af 1900-tallet, hvor industrialisering og vækst begyndte at sætte sine tydelige aftryk på vores omgivelser. Ved hjælp af plakaterne følger udstillingen debatten og udviklingen gennem tiden fra det nære og lokale, nationale miljøfokus til den globale klimaindsats, som vi kender i dag. Tidligere tiders miljøplakater kan overraske, oplyse og inspirere os alle i den nutidige klimakamp.


Fra et personligt til et fælles ansvar

Plakatudstillingen fortæller om dele af forureningens historie i Danmark, om det private forbrug, om de mange former for energi, der holder samfundets hjul i gang og stiller spørgsmål til vores personlige ansvar og politikernes rolle. Tilsammen belyser plakaterne en fælles, verdensomspændende samfundsproblematik og de konsekvenser det kan medføre, hvis vi ikke handler.

Undervisningsmateriale til udstillingen

 

Book rundvisning

Introduktion til "Jorden kalder! Plakater fra 100 års miljø- og klimakamp" - Her får du en introduktion til særudstillingen på Dansk Plakatmuseum, der tager os med på en rejse gennem det sidste århundredes debat om og kamp for naturen, miljøet og klimaet med afsæt i et dansk perspektiv.

Booking skal foretages senest 8 dage før

Ring til os hverdage 10-17

Kontakt os på e-mail