opener

Rundvisning for grupper

Vælg mellem forskellige rundvisninger.
De varer ca. 1 time, og max-antallet er 20 personer.

Kontakt receptionen, hvis du vil høre om temaer ud over dem, der findes her.

Bestil senest 8 dage før på tlf. 86 12 31 88 eller på information@dengamleby.dk 

Se priser og praktik


En tur gennem købstaden

Hvad karakteriserer en købstad i 1800-tallet? Under en rundtur til værksteder, huse og butikker får du en spændende fortælling om en typisk dansk by.

I de små og store hjem får du indblik i forskellen mellem livet som rig og fattig.

Den Gamle By rundvisning gennem købstaden.

Den kongelige møntmestergård

Besøg den københavnske højborgerlige hjem, når vores rundviser giver dig et indblik i husets historie fra storhed til fald. Det er et stort stykke arbejde, når man skal gengive et hjem af denne kaliber. Hvordan finder man frem til hvilke møbler tapeter og farver, der prydede rummene for godt 300 år siden? Det og meget mere vil rundviseren indvie dig i?

Møntmestergården

Introduktion til Aarhus Fortæller

Her får du en introduktion til den store udstilling Aarhus Fortæller og til Aarhus’ historie. Det hele begyndte med vikingerne, der grundlagde Aros, og sammen med guiden går du på opdagelse i byen, der senere skal blive til det Aarhus, vi kender i dag.


Kvinders og børns hverdag

Med 1800-tallets industrialisering fulgte store ændringer i kvinders og børns hverdag. Rundvisningen giver et indblik i kvinders og børns arbejde som bidrag til familiens økonomi, opdragelse, skole og sociale forhold.

Sundhed og sygdom - tro og overtro

I købstaden, hvor man boede tæt, florerede alverdens dårligdomme, og det førte mange overtroiske handlinger med sig. I vil blandt andet besøge museets apotek, høre om kost og ernæring samt børnedødelighed og faren forbundet med fødsel.

Den Gamle By rundvisning - Sundhed og sygdom

1900-tallets bykvarterer

I 1927-bydelen hører I om den tid, hvor Mads Andersen Skjern kommer til Korsbæk i Matador-serien. Gademiljøet karakteriseres af benzintank, fortove, elektricitet, gavlreklamer og butikker. Her er også en flot automobilforretning.

1974-bydelen er en rejse til en tid, mange kan huske. Hør om tiden omkring 1970’erne, og tankerne bag genskabelsen af detailhandelsbutikker, hjem, værksteder til håndværkere og gademiljøer.