opener

Lokaler i Den Gamle By

Den Gamle By - selskab i Møntmestergården

Hold dit private selskab eller firmaarrangement i helt unikke rammer

Uanset om det er et firmaarrangement eller en privat fest, der står for døren, så har Den Gamle By lokalet. Fra hyggelig gammel staldbygning til moderne kursuslokale. Den Gamle By står for al forplejning.

Den Gamle By er indbegrebet af unikke lokaler; smukke og forskellige, store og mindre. Uanset gruppens størrelse er forholdende derfor optimale til jeres næste event, jubilæum, fødselsdag, foredrag eller bryllup.

Vi kan skræddersy en løsning til dit behov. Kontakt bookingafdelingen og hør om de mange muligheder på 41 85 08 44, mandag til fredag mellem klokken 10-14, eller mail booking@dengamleby.dk 


Hobrohuset

Huset er en sidefløj i bindingsværk fra en købmandsgård i Hobro, som er opført i 1814. Et hyggeligt lavloftet rum med god plads til et stort selskab. Skjult på bagsiden er husets svalegang, som er den længste og bredeste svalegang, der kendes i Danmark. Huset er praktisk placeret lige ved indgangen. Vi dækker op med hvide duge og servietter, lys og enkle blomster fra Den Gamle Bys haver, men man er velkommen til selv at medbringe pynt, hvis man har specielle ønsker. Udstyret med AV-udstyr, projektor, PC og lydanlæg. 

Kapacitet: 110 siddende og 145 stående.
Brug af av-udstyr DKK 1.000,-

Bendtsens Pakhus

Den Gamle By - selskab i Bendtsens Pakhus

Der er plads til mange gæster i det gamle pakhus fra omkring 1650. Pakhuset ligger midt i Den Gamle By, og bordopstillingen er fleksibel. Vi dækker op med hvide duge og servietter, lys og enkle blomster, men man er velkommen til at medbringe pynt, hvis man har specielle ønsker.

Kapacitet: 159 personer fordelt på 2 etager.
Vi skaffer AV-udstyr efter jeres behov. DKK 1.000,-


Aarhus Haandværkerforenings laugssal

Den Gamle By – selskab i laugssalen

Smuk sal fra 1931 med udskårne træpaneler og loft og håndmalede dekorationer. Her er bordopstillingen fast, som den var, da den blev bygget i 1931 med en udskåret træstol for bordenden, hvor oldermanden havde udsigt over sine laugfæller. Salen skulle oprindeligt bruges til møder i laugene og samtidig vække minder om de stolte håndværkstraditioner.

I begyndelsen var der strenge restriktioner på salens brug. Lokalet skulle ikke udlejes, men være et samlingssted for aarhusiansk håndværksånd og kultur. For at understrege det alvorlige og seriøse formål med laugssalen, blev det vedtaget, at den hverken måtte bruges til spisning eller lotterispil. Senere blev restriktionerne lempet og salen blev brugt til både fester, ”ålespil”, uddeling af svendebreve – og endda skaklandskamp mellem Danmark og Østtyskland.

Vi dækker op med hvide servietter samt grønt eller blomster fra Den Gamle Bys haver.

Læs mere om leje af Laugssalen

Kapacitet: 49 personer.
Pris: Vi skaffer AV-udstyr efter jeres behov, 1.000 kroner.
Mulighed for tilkøb af duge.

Møntmestergårdens selskabslokaler

Den Gamle By - selskab i Møntmestergården

I Møntmestergården fra 1700-tallet findes de smukke lokaler Fugleloftsalen, Kaminsalen og Gobelinsalen. Vi dækker op med hvide duge og enkle blomster. Lyset kommer fra stearinlys på bordene og i lysekronerne, da salene er uden el. 
Læs mere om leje af Møntmestergården

Kapacitet: Op til 150 personer siddende eller 250 stående.
Pris: 5.000 kroner i bevaringsbidrag.
Ingen mulighed for AV-udstyr. Dog mulighed for højtaler og mikrofon til taler.


Entré Cafeen

Den Gamle By - selskab i Entré Cafeen

Selskabslokalet ligger i en bygning fra 1933, der er bygget i stil med en engelsk cottage. Huset er bygget fra nyt, som et af de eneste huse i Den Gamle By og var beregnet til at huse museets restaurant. Lokalet har flot sildebensparketgulv og smukke prismelysekroner i loftet. De hvide borde med en flot mat overflade er designet af Piet Hein og Arne Jacobsen og vi dækker op med hvide servietter samt grønt eller blomster fra Den Gamle Bys haver. 

Kapacitet: 47 personer.
Begrænset mulighed for av-udstyr
Mulighed for tilkøb af duge.

Winekes Kælder

Den Gamle By - selskab i Winekes Kælder

Charmerende øl- og vinkælder i 1700-tals stil med Skænkestuen og fire mindre rum. Vi dækker op med hvide lys og servietter. Ønskes andet bordpynt, er man velkommen til selv at medbringe. I kælderen kan der bestilles smørrebrød, platter og kaffe og kage.

Kapacitet: 112 personer.
Ingen mulighed for AV-udstyr.


Helsingør Theater

Den Gamle By - selskab i Helsingør Theater

Som navnet antyder, stammer teatret fra Helsingør, hvor det blev bygget af lokale håndværksmestre og stod færdigt i 1817. Den rummelige balkon er malet med vandfarve og scenens dybe prosceniumsåbning giver en god akustik i rummet. Teaterdekorationen består af sidekulisser og et bagtæppe, sådan som det var almindeligt i begyndelsen af 1800-tallet. Salen kan bruges til foredrag, møder, koncerter og forestillinger og er udstyret med AV-udstyr, PC, projektor og mikrofoner. 

Læs mere om leje af Helsingør Theater

Kapacitet: 218 personer. 

Jazzbar Bent J.

Jazzbar Bent J var et legendarisk værtshus, der lå på Nørre Allé i Aarhus med stamgæster, bartendere og billige guldbajere. Det var en decideret institution i det danske jazzmiljø fra den åbnede i 1973 og til ejeren Bent J. Jensen valgte at lukke den i 2008. Jazzbaren er genåbnet i Den Gamle Bys nye bydel med det faste inventar – herunder baren, bordene og bænkene.

Kapacitet: 50 personer.
Pris: 3.000 kroner for 3 timer uden for museets åbningstid. Den Gamle By står for salget af drikkevarer. Har du brug for musik, kan vi også formidle det.


Lille sal

Indretningen af lokalet er inspireret af danske restaurations- og selskabslokaler fra 1950’er og 60’erne, der harmonerer med tidens populære møbeldesign.
Grand Prix stolene og tapeterne tegnet af Arne Jacobsen i 1950’erne.
Bordene i Lille Sal stammer fra den klassiske, skandinaviske bord-kollektion tegnet af Piet Hein, Arne Jacobsen og svenske Bruno Mathsson. Bordene belyses af Arne Jacobsens grå pendel, som han designede til SAS Royal Hotel i København i 1957. 
Væglampetterne – også fra SAS Royal Hotel – fuldender Arne Jacobsens præg på indretningen af Lille Sal.

Kapacitet: 30 personer.
Fast bordopstilling og ikke mulighed for AV-udstyr.
Mulighed for tilkøb af duge.

 

 

Madam Blaa

Madam Blaa lokale

Madam Blaa er en ombygget stald fra 1600-tallet bygget sammen med Aarhus Mølle på Aagade. Den fremstår som et hyggeligt lokale med rustikke rammer. Her er indendørs bindingsværk og Madam Blå-genstande fra Glud og Marstrand, der sammen med de blåmalede borde og stole giver en hyggelig og nostalgisk stemning. Der dækkes op med grønt eller blomster på bordene fra Den Gamle Bys haver. Fra rummet er der adgang til toiletter.
 
Kapacitet: 56 gæster. 
Mulighed for tilkøb af duge.