opener

Lokaler i Den Gamle By

Hold dit private selskab eller firmaarrangement i historiske rammer

Uanset om det er et firmaarrangement eller en privat fest, der står for døren, så har Den Gamle By lokalet. Fra hyggelig gammel staldbygning til moderne kursuslokale. Den Gamle By står for al forplejning.

Den Gamle By er historiske omgivelser; smukke og forskellige lokaler, større og mindre. Uanset gruppens størrelse kan vi tilbyde at afholde jeres næste event, jubilæum, fødselsdag, foredrag eller bryllup.

Vi kan skræddersy en løsning til dit behov.

Du kan sende en forespørgsel på et møde/arrangement her eller et selskab her, så vil vi vende hurtigst muligt tilbage med et forslag. 

Du er også velkommen til at kontakte vores bookingafdeling og høre om de mange muligheder på 41 85 08 44, mandag til fredag mellem klokken 10-14, eller mail booking@dengamleby.dk 


Nyhed:
Hestestalden

Hestestalden er en restaureret staldbygning fra 1600-tallet og et funktionelt og fleksibelt lokale til arrangementer og selskaber. Hestestalden ligger i forlængelse af Restaurant Gæstgivergården og kan bruges til selskaber, foredrag, møder m.m.

Kapacitet: 149 personer
Lokalet kan opdeles i to mindre lokaler (60 + 75 personer)

AV: AV-udstyr efter behov fra 1.000 kr.

 

Aarhus Haandværkerforenings laugssal

Den Gamle By – selskab i laugssalen

Laugssalen er fra 1931 med udskårne træpaneler, loft og håndmålede dekorationer. Det originale møblement står i en fast opstilling, som da det blev opført, med en udskåret træstol for bordenden, så oldermanden havde udsigt over sine laugfæller.

Salen skulle oprindeligt bruges til møder i laugene og samtidig vække minder om de stolte håndværkstraditioner.

Siden laugssalen kom til Den Gamle By har den lagt ører til blandt andet generalforsamlinger, fødselsdage og receptioner.

Kapacitet: 49 personer

AV: AV-udstyr efter behov fra 1.000 kr.

Læs mere om leje af Laugssalen


Hobrohuset

Pakhuset er en sidefløj i bindingsværk fra en købmandsgård i Adelgade i Hobro. Den blev opført i 1814 og til gårdsiden er den i to stokværk – etager – med svalegang. Svalegangen er den længste og bredeste svalegang, der findes i Danmark. Huset har siden 1970 ligget i Den Gamle By lige ved hovedindgangen.  

Vi dækker op med enkelt grønt eller blomster fra Den Gamle Bys haver i det lavloftede lokale dekoreret med gamle ovnlåger på væggene.

Hobrohuset ligger praktisk placeret overfor indgangen til Den Gamle By. Lokalet egner sig til fødselsdag, barnedåb eller en konfirmation, hvor pladsen foran fx kan bruges til leg.

Kapacitet: 100 siddende/145 stående.

AV: AV-udstyr efter behov fra 1.000 kr.

Møntmestergårdens selskabslokaler

Den Gamle By - selskab i Møntmestergården

I Møntmestergården kan I leje de historiske lokaler Fugleloftsalen, Kaminsalen og Gobelinsalen i stueetagen. Ved genopførelsen i Den Gamle By blev de originale bemalinger og farver fundet frem, så rummene står lige så prægtige, som de stod i Borgergade i København i begyndelsen af 1700-tallet.

Møntmestergården er uden elektricitet, så er der behov, kommer det stemningsfyldte lys fra lysekronerne i loftet og stearinlys på langbordene. Det er de helt rette og storslåede omgivelser til et bryllup, en konfirmation eller en afsluttende festmiddag.

Kapacitet: 150 siddende/250 stående.
Pris: 5.000 kroner i bevaringsbidrag.
AV: Mulighed for højtaler og mikrofon til taler fra 1.000 kr.

Læs mere om leje af Møntmestergården


Bendtsens Pakhus

Den Gamle By - selskab i Bendtsens Pakhus

Bendtsens Pakhus er opført omkring 1650 af Brødrene Bendtsen, som sidefløj til en købmandsgård i Vesterågade i Aalborg. Der er plads til mange gæster i det enkle pakhus i to etager med synlige stolper og hvidmalede vægge. Det blev genopført i Den Gamle By i 1938 og ligger i museets hjerte på hjørnet af Torvet.

Bendtsens Pakhus er egnet til selskaber og arrangementer, hvor der er brug for plads og luft omkring sig.

Kapacitet: 159 gæster fordelt på 2 etager. Stueetagen: 60. Førstesalen: 99

AV: AV-udstyr efter behov fra 1.000 kr.

Winekes Kælder

Den Gamle By - selskab i Winekes Kælder

Charmerende øl- og vinkælder i 1700-tals stil med skænkestue og fire mindre rum.

Vi dækker op med servietter og levende lys. I kælderen kan der bestilles smørrebrød, platter og kaffe og kage.

Kapacitet: 112 personer.
Ingen mulighed for AV-udstyr.


Helsingør Theater

Den Gamle By - selskab i Helsingør Theater

Som navnet antyder, stammer teatret fra Helsingør, hvor det blev bygget af lokale håndværksmestre og stod færdigt i 1817. Den rummelige balkon er malet med vandfarve og scenens dybe prosceniumsåbning giver en god akustik i rummet. Teaterdekorationen består af sidekulisser og et bagtæppe, sådan som det var almindeligt i begyndelsen af 1800-tallet.

Salen kan bruges til foredrag, møder, koncerter og forestillinger og er udstyret med AV-udstyr, PC, projektor og mikrofoner. 

Læs mere om leje af Helsingør Theater

Kapacitet: 218 personer. 

Jazzbar Bent J.

Jazzbar Bent J var et legendarisk værtshus, der lå på Nørre Allé i Aarhus med stamgæster, bartendere og billige guldbajere. Det var en decideret institution i det danske jazzmiljø fra den åbnede i 1973 og til ejeren Bent J. Jensen valgte at lukke den i 2008.

Den Gamle By hjælper gerne med formidling af musik.

Kapacitet: 50 personer.
Pris: 3.000 kroner for 3 timer uden for museets åbningstid. Den Gamle By står for salget af drikkevarer.


Lille Sal

Lille Sal er inspireret af danske restaurations- og selskabslokaler fra 1950’er og 60’erne.

Den danske arkitekt Arne Jacobsens design sætter præg på rummet med Grand Prix stolene, tapeterne og lamperne, som han tegnede i 1950’erne. Bordene stammer fra den klassiske, skandinaviske bord-kollektion tegnet af Piet Hein, Arne Jacobsen og svenske Bruno Mathsson. Det flotte gulvtæppe og de høje gardiner, giver en god akustik.

Fra Lille Sal er der et malerisk kig ud over en del af Den Gamle By. Lille Sal er oplagt til runde fødselsdage, en barnedåb eller en mindehøjtidelighed, hvor I samles omkring mindre borde.

Kapacitet: 30 personer.

Madam Blaa

Madam Blaa lokale

Madam Blaa er en ombygget stald fra 1600-tallet og en del af Aarhus Mølle, der ligger langs åen i Aagade i Den Gamle By. Det er et åbent lokale med blottet bindingsværk. Det rustikke spiserum har blåmalede stole og borde, der matcher Madam Blå køkkentøjet fra Glud og Marstrand og giver en hyggelig og nostalgisk stemning.

Madam Blaa egner sig til frokostselskabet, barnedåben eller fødselsdage i afslappende og uformelle omgivelser.

Kapacitet: 56 personer


Entré Cafeen

Den Gamle By - selskab i Entré Cafeen

Entré Cafeen ligger i et hus bygget i 1933 i stil med en engelsk cottage. Huset er bygget fra nyt, som et af få huse i Den Gamle By og var beregnet til at huse museets restaurant. Lokalet har flot sildebensparketgulv og smukke prismelysekroner i loftet. De hvide borde med en flot mat overflade er designet af Piet Hein og Arne Jacobsen.

Entré Cafeen egner sig til frokoster, en mindehøjtidelighed eller et middagsselskab og har fløjdøre ud til en terrasse. 

Entré Cafeen ligger praktisk placeret ved indgangen til Den Gamle By.

Kapacitet: 47 personer