opener

Jul i Den Gamle By

Oplev Jul i Den Gamle By ALLE DAGE fra 20. november til 2. januar og tag på tidsrejse i 400 års julehistorie, lysende lanterner, flydende og runde æbleskiver, historisk julepynt og kom i ægte julestemning.

I år kan du også opleve Aftenjul i Den Gamle By og få en eksklusiv aftenoplevelse, eller lade børnene gå på opdagelse på Nisseloftet og i Juleskoven.

Bemærk: Vi beder alle om at købe billet online og dermed reserve et ankomsttidspunkt. Det gælder især, hvis man planlægger et weekendbesøg. På den måde er man sikker på at opleve Jul i Den Gamle By på den ønskede dag og tidspunkt.

Læs mere om Jul i Den Gamle By herunder og køb din billet her.


UDSOLGT – Aftenjul i Den Gamle By

Få en eksklusiv aftenoplevelse af Jul i Den Gamle By fredag 10. og 17. december samt lørdag 11. og 18. december kl. 18 til 21.

Kom med på mørkerundvisninger i julelygtens skær og få fortællinger om julens historie fortalt af Den Gamle Bys eksperter.

Oplev mørkning i Møntmestergården og hør historier om nisserne, lysedugen og julens smukkeste salme. Aftensmaden kan spises i 1700-tals værtshuset Winekes Kælder, hvor der serveres risengrød, i en af de mange boder eller fra julemenukortet i restaurant Gæstgivergården.


Tidsrejse i 400 års julehistorie

Gå på opdagelse på juleruten og se, hvordan julen er blevet fejret gennem 400 år. Se hvorfor og hvornår vores fælles juletraditioner opstod.

Juleruten udleveres gratis i billetsalget.


Smag på julen

Forkæl dig selv med julemad og juleknas fra de mange boder: Flydende æbleskiver, runde æbleskiver, vaniljekranse, vildsvinepølser, honninghjerter, juleøl, biskop-punch mm. Fyldt med historie og masser af smag.


Køb julegaver med historie

På jagt efter årets julegave? Glæd en af dine nærmeste med en historiske julegave, som kun kan købes i Den Gamle By. Gå på opdagelse i vores store sortiment af julepynt, bøger, plakater, smykker, legetøj, strikvarer, søde sager samt øl med historie.  


Nisseloftet og Juleskoven

Lad børnene gå på opdagelse på nisseloftet på Torvet, som er både et legerum og udstilling for de små. I kan også gå en lille tur i juleskoven ved Gæstgivergården.


Julens salmer

Forkæl dine ører med julens musik, når Brassbands fra Musikkonservatoriet fylder gaderne med smukke strofer lørdage og søndage kl. 13 og 15. Bandet spiller også mellem 20. og 23. december.


Julefællessang

Kom og vær med til fællessang ved Anlægget overfor Konditoriet, lørdag og søndag kl. 13 og 15. Også 20-23. december.


Husflidsboder

Gå rundt blandt de mange små, hyggelige boder og find en skøn, hjemmelavet julegave i Hobrohuset lige ved hovedindgangen. Hver lørdag og søndag kl. 10 til 17 samt 20. og 21. december.


Den Gamle Bys julebutik

Besøg Julebutikken på Torvet og køb Brammings klassiske kravlenisser, som blev udgivet første gang i 1947. Eller glaspynt, som nøje er udvalgt hos små, familieejede virksomheder fra området omkring Lauscha i Tyskland. Her er pynten mundblæst i gamle forme og håndmalet i traditionel stil.


Juleblomster ved Handelsgartneriet

Alle dage frem til 24. december er der mulighed for at købe blomster ved det hyggelige gartneri. Vælg mellem forskellige frugter, blomster og frøblandinger og som altid Juletoppen, som kun kan købes i Den Gamle By. Der er naturligvis også mistelten med den klassiske røde sløjfe.


Send dine julekort

Savner du dit gamle posthus? Kig forbi postmesteren i det gamle posthus i 1927-kvarteret, køb frimærker og få stempel på din julepost. Der er åbent lørdage og søndage mellem 12.30 og 17 samt hverdagene mellem 20. og 22. december.


Nyd en skøn julemiddag med familie, venner eller kolleger i historiske rammer i restaurant Gæstgivergården og bliv underholdt med julefortællinger fra Den Gamle bys ekspert.

Vælg mellem fredag 26. november
eller fredag 3. december 2021 kl. 18.

Se menuen og bestil plads her

Læs mere om vores juletraditioner og bliv klogere på, hvorfor den danske jul egentlig ser ud som den gør. Du finder artikler og blog herRundvisninger

Kombiner dit besøg i Den Gamle By med en ekstra oplevelse som fx. rundvisning, ølsmagning eller livemusik på Jazzbar Bent J.

Læs mere her