opener

Jul i Den Gamle By

Gå på opdagelse i 400 års julehistorie fra 20. november 2021 - 2. januar 2022.

Dagens program udleveres i billetsalget.


Nyd en julemiddag med familie, venner eller kolleger i historiske rammer i Gæstgivergården i Den Gamle By og hør fortællinger om julen. Oplev den hyggelige stemning, når mørket sænker sig over de julepyntede og brostensbelagte gader.

Fredag 26. november og fredag 3. december 2021 kl. 18.00


Følg juleruten og oplev 400 års julehistorie

Gå på opdagelse på juleruten og se, hvordan julen er blevet fejret i 400 år. Bliv klogere på, hvornår og hvorfor de juletraditioner, vi kender i dag, opstod. Juleruten fås i billetsalget.


Smag på julen

Forkæl dig selv med julemad og juleknas fra de mange boder. Der er noget for enhver smag: Gammeldags æbleskiver, vaniljekranse, vildsvinepølser, honninghjerter, juleøl, biskop punch mm. Fyldt med historie og masser af smag.


Aktører i gaderne

I gaderne og på Torvet kan du møde vores aktører, som sørger for at du kommer i ægte julestemning. Og du kan sikkert lokke en god julehistorie eller to ud af dem.


Køb julegaver med historie

På jagt efter årets julegave? Glæd en af dine nærmeste med en historiske julegave, som kun kan købes i Den Gamle By. Gå på opdagelse i vores store sortiment af julepynt, bøger, plakater, smykker, legetøj, strikvarer, søde sager samt øl med historie.  


Nisseloftet og Juleskoven

Gå på opdagelse på nisseloftet på Torvet. Legerum og udstilling for de små. Du kan også se Juleskoven ved Gæstgivergården.


Send dine julekort

Savner du dit gamle posthus? Så send dine postkort fra Posthuset i 1927. Kig forbi postmesteren i det gamle posthus og køb frimærker og få stempel på din julepost. Der er åbent lørdage og søndage mellem 12.30 og 17. Der er også åbent 20.-22. december.


Køb juleblomster ved Handelsgartneriet

Frem til den 24. december er der åbent for salg alle dage ved det hyggelige gartneri. Vælg mellem mange forskellige frugter, blomster og frøblandinger og som altid, Juletoppen, som kun kan købes i Den Gamle By. Vi har naturligvis også mistelten med den klassiske røde sløjfe.


Sang og musik

Du kan ikke undgå at komme i julestemning, når Brassbands fra Musikkonservatoriet fylder gaderne med julemusik, lørdage og søndage kl. 13 og 15. Også 20.-23. december.


Jule-fællessang

Kom og vær med til fællessang ved Anlægget overfor Konditoriet,
lørdag og søndag kl. 13 og 15.
Også 20-23. december.


Besøg husflidsmarkedet

Køb unika julegaver i husflidsmarkedet i Hobrohuset i Den Gamle By.

Lørdag og søndag kl. 10-17.
Også 20. og 21. december (sidste dag)


Julebutik og julemuseum

Besøg Julebutikken på Torvet og gå på opdagelse i vores store sortiment af julepynt. Se også julemuseet bagerst i butikken.


Gør dit besøg endnu hyggeligere med et måltid mad fra et af vores spisesteder.

Smørrebrød og lune retter i Gæstgivergården
Du kan nu bestille bord online
Smørrebrød i Winekes kælder
Lækre kager og varm chokolade i Konditoriet
Prøv Den Gamle Bys grillede vildsvinepølser
Smag en historisk æbleskive på Torvet
Historiske kager hos Bageren

Læs mere om vores juletraditioner og bliv klogere på, hvorfor den danske jul egentlig ser ud som den gør. Du finder artikler og blog her


Rundvisninger

Kombiner dit besøg i Den Gamle By med en ekstra oplevelse som fx. rundvisning, ølsmagning eller livemusik på Jazzbar Bent J.

Læs mere her