opener

Køb historien

I Den Gamle By er handel en del af den historiske oplevelse. Her kan du købe varer, der ikke kan fås andre steder. Museumsbutikken har åbent året rundt. De fleste af de øvrige butikker holder åbent fra påske til nytår.

Udbuddet af købmandens varer i 1864 spænder fra tømmer og tovværk til det fine porcelæn. Bønderne kom ind fra landet med smør og grøntsager til byboerne. I dag kan du købe blandt andet kandis, pølser og rom fra de Vestindiske øer.

Læs mere om butikken

Hos bageren kan du købe kager og brød, der er bagt efter opskrifter fra før 1900. Al bagværk er bagt i Den Gamle Bys eget bageri. 

Bageren i Den Gamle By


Stort udvalg af bøger, udklipsark og glansbilleder. Her er både bøger, som man kunne finde på hylderne i 1927, og Den Gamle Bys egne udgivelser. Spørg boghandleren om råd.

Besøg boghandleren

Madam Blå, børster, vaser og baljer. Her er alt hvad håndværkere og husmødre kunne begære i 1927.

Besøg isenkræmmeren


Radio/TV-forretning fra 1974 med spolebåndoptagere og pladespillere på hylderne og Gasolin og Shubidua i højttaleren. En del af tidens LP-udgivelser kan købes på CD i butikken.

Se Pouls Radio

Rahbeks minimarked

Det lokale minimarked var i 1974 altid velforsynet med dagligvarer. Find og genkend varer fra 1970'erne. I Minimarkedet kan man også købe slik og kaffe. 

Se minimarkedet


Handelsgartneriet Bernstorff

I sommerhalvåret kan du købe krydderurter, frø og historiske potteplanter. Åbent for salg af juleblomster, frugter og dekorationer i juleperioden.

Læs mere

Hvis du er på udkig efter en souvenir eller den originale gave, er det oplagt at besøge museumsbutikken. Her finder du altid både smukke og sjove ting med brugsværdi. 

Læs mere om Museumsbutikken


Broderier

Broderiforretning fra 1974 har et et væld af smukke broderier - lige fra sofapuder og klokkestrenge til brilleetuier og duge.

Se broderiboden

Her kan du se et udvalg af de varer, som vi sælger i Den Gamle By.

Læs mere