opener

Highlights - tag på tidsrejse i Den Gamle By

I Den Gamle By kan man gå tur i tiden. Fra en by som på H.C. Andersens tid over de moderne tider i 1920'erne til det danske velfærdssamfund i 1960'erne og 70'erne. Derudover består Den Gamle By af en hel række museer.

 


Sådan så en by ud på H.C. Andersens tid - og tidligere. Husene er bindingsværk, og bygningerne er flyttet fra byer over hele Danmark og genopført i Den Gamle By.

Læs mere

I 1927 er byen blevet moderne med gavlreklamer, telefontråde, fortov og enkelte automobiler. 

Læs mere


1960'erne og begyndelsen af 70'erne er velfærdssamfundets storhedstid. Tiden er præget af frisind, ligestilling, kvindebevægelse og eksperimenter med nye boformer.

Læs mere

Den første udstilling nogensinde om Aarhus' historie fra vikingetid til nutid.

Læs mere


Smykkeskrinet er en underjordisk udstilling, der består af ca. 1000 danske smykker af sølv samt enkelte af guld fra perioden 1900-2000.

Læs mere

I Den Gamle By kan du møde mennesker, der forestiller at leve i en anden tid. De laver mad, hugger brænde, laver håndarbejde eller ekspederer kunder i butikkerne. 

Læs mere


Fugleloftsalen i Møntmestergården

Her kan du få en top 10 over de steder, du ikke må gå glip af.

Se top 10

Rahbeks Minimarked

I Den Gamle By er handel en del af den historiske oplevelse. I vores syv historiske butikker kan du fra 1. april til nytår købe varer, der ikke kan fås andre steder.

Se alle butikker her


Den Gamle By har også udstillinger og særlige museer. Kunstkammeret, Legetøjsmuseet og Dansk Plakatmuseum har åbent året rundt. 

Om udstillinger og museer

Jul i Den Gamle By

Oplev julen i Den Gamle By. Her er alt om julens program, hestevogne, nisser, julegodter og boder på Torvet

Læs mere


Oversigtskort over Den Gamle By
Klik på kortet og set det i stort format