opener

Allehelgen i efterårsferien

Uhyggen breder sig i de brostensbelagte gader til allehelgen i Den Gamle By. Hør om overtro, spøgelser og genfærd og lav din egen uhyggelige roelygte i efterårsferien, den 12.-20. oktober.

Hør om “skiftninge” og “kiste-fødsler”

Mød gårdskarlen og køkkenpigerne i Købmandsgården og hør blandt andet, hvorfor kvinder skulle holde øje med deres lille barn, da trolde kunne finde på at bytte barnet ud med en troldunge.


Uhyggeligt eventyr og historier

Besøg Præsteenken i Eilschous Boliger og hør uddrag af H.C. Andersens eventyr ”Klokkedybet” fra 1856, om en meget gammel mand, der bor i "Klokkedybet", det dybeste sted i Odense å.

I skomagerens hjem kan du møde skomagermadammen. Hun frygter, at "åmanden" snart kommer og kræver et offer. 


Giftige lægeplanter i Apotekerhaven

Gartnerne fortæller om overtro og giftige lægeplanter. Hør blandt andet om den sagnomspundne og giftige alrune-plante også kendt som "dragedukke" og "galgemand" på grund af rødderne, der med lidt fantasi kan ligne en menneskekrop.

Tidspunkt: kl. 13 og 15 i Apotekerhaven.
Varighed: 20 min.


Aktiviteter for børn

Lav bolsjer
Lav dine egne Kongen af Danmark-bolsjer, som du kan tage med hjem.  

Snit din egen roelygte
Lav en uhyggelig roelygte og hør, hvordan lygterne fra midten af 1800-tallet, er blevet brugt til at skræmme naboerne. Hør også om forskellen på allehelgen og Halloween.

Det foregår i Renæssancegården kl. 10-17. Der kan forekomme lidt ventetid.
Materialeudgift per deltager: 20 kr. (engangsbeløb, der gælder alle aktiviteterne i Renæssancegården)


Salg af planter

Mød gartnerne, der fortæller om tobaksdyrkning i 1800-tallet og hænger tobaksplanter til tørre i Tobaksgården tirsdag, onsdag og torsdag. 

I Handelsgartneriet kan du købe urter og planter i drivhusene alle dage kl. 12-16


Leg og uhyggelige historier på Festpladsen

Besøg gøglerne på festpladsen og prøv luftgynger, dåsekast og keglespil.

Gøglerne kan også fortælle den uhyggelige historie om genfærdet "helhesten" - en trebenet hest, der varsler død, ulykke og sygdom for dem, som kommer i nærheden af den.


Gå på museum i museet

Besøg de spændende udstillinger og museer – for eksempel Dansk Plakatmuseum, Kunstkammeret eller Smykkeskrinet. Se også legetøjsmuseet med 5.000 stykker legetøj eller tag på en interaktiv tidsrejse og oplev Aarhus’ udvikling fra vikingetiden til i dag i ”Aarhus Fortæller”.Kaffe og flødeskumskager

Nyd stemningen og en lækker kage i det hyggelige konditori Café Bonnich. Du kan bestille gåsebryst, medaljer, napoleonskager, kaffe og kakao.

Åbningstid kl. 10-17.


Varm suppe og kold øl

Besøg Winekes Kælder, hvor du kan nyde varmen, smørrebrød, lune retter, øl og snaps i stearinlysenes skær.

Kig også ned i den hyggelige ølkælder (indgang fra Torvet) og nyd en varm rodfrugtsuppe og et glas koldt øl eller sodavand.