opener

Praktisk information

Kørestolsbrugere og gangbesværede

De brostensbelagte gader kan være en udfordring for gangbesværede, kørestolsbrugere og for gæster, der har barnevogne med. Du kan skyde genvej til gader med bedre belægning, hvis du går ad havestien "Bag om Byen". Kig efter den røde port, lige når du er kommet ind på museet.

Vi anbefaler for gangbesværede og kørestolsbrugere:

  • Plakatmuseet stueetage + 1. sal
  • Kunstkammeret
  • Smykkeskrinet
  • Aarhus Fortæller
  • Samt alle udendørsarealer – dog bedst fra havestien og rundt i 1974-kvarteret

Vi anbefaler flade, praktiske sko.

Lån en handicapscooter

Du kan låne en handicapscooter i billetsalget. I højsæsonen er der rift om scooterne, så vi opfordrer til, at du reserverer i forvejen på telefon 86 12 31 88. Scooteren er nem at betjene og gratis at låne.

Nye scootere fra oktober 2020.

Handicapmedhjælpere får fri entré

Der er desværre ikke nem adgang for kørestolsbrugere i flere af museets huse. Det kræver hjælp. Handicapmedhjælpere kommer gratis i Den Gamle By, når de er på arbejde.

Sådan betaler du

Du kan både betale med Dankort, MobilePay og kontanter i Den Gamle By. I de historiske butikker, der ikke tager Dankort kan du betale med MobilePay og kontanter. 

Lej en trækvogn

På nuværende tidspunkt kan man ikke leje trækvogne pga Covid-19.

Du kan leje en trækvogn i receptionen. Det koster 25 kroner og 100 kroner i depositum. Du får de 100 kroner igen, når du afleverer trækvognen.

Hunde er velkomne

Hunde er velkomne i gaderne, men ikke inde i husene og udstillingerne. 
Service- og førerhunde er undtaget denne regel.

Toiletter og pusleplads

Der er handicaptoiletter i bygningen bag Møntmestergården på Torvet og i udstillingsbygningen med plakatmuseet og kunstkammeret. Derudover er der toiletter og puslepladser flere steder på museet. Kommer du i bekneb, kan du i receptionen gratis hente bleer, hygiejnebind, hovedpinepiller, plastre og hundeposer.

Døve, hørehæmmede og synshandicappede

Du kan gratis få tilknyttet en tegnsprogstolk, hvis du har bestilt en rundvisning. Det eneste krav er, at rundvisningen er bestilt og betalt senest tirsdag i ugen før den uge, du besøger Den Gamle By.

Medbragte tasker

Af hensyn til udstillingerne og andre besøgende henstiller vi til, at man nøjes med små turtasker til madpakker o.lign. i stedet for store rygsække. Det er muligt at få opbevaret tasker i aflåste skabe. Det er gratis og man henvender sig i receptionen for lån af nøgle.