opener

Årets program 2023

Jorden kalder!

Plakater fra 100 års miljø- og klimakamp

11. februar - 31. december

Glæd dig til at opleve særudstillingen ”Jorden kalder” med 170 plakater på Dansk Plakatmuseum i Den Gamle Bys 1974-kvarter, som er inspireret af nutidens debat om miljøpåvirkning og klimaforandringer.


Særudstilling: Godt håndværk

Fra 3. marts og til 16. november

I udstillingen ”Godt håndværk” ved siden af Møntmestergården, kan du med udgangspunkt i nye svendestykker opleve fortidens stolte håndværkstraditioner, som nutidens faglærte står på skuldrene af.


1. - 10. april

Tag hele familien med på opdagelse i vores fælles påskehistorie. Fold din egen nipnappe, lav gækkebreve, bolsjer og find æg i haven i Havbogade. Se påskepyntede hjem i 1974-kvarteret og meget mere.


2014-gaden kommer på museum

Fra april

Fra påske og frem kan du også opleve Den Gamle Bys nye 2014 gade. Ja, nutiden er også kommet på museum og du kan genopleve facadebutikker som Blockbuster og lejligheder med en regnbuefamilie.

I samme ombæring åbner Den Gamle By den nye hovedindgang.


Legedage

29. - 30. april og 5., 6., 7. maj

Alle kan være med, når legen er i centrum overalt i Den Gamle Bys gader. Kom og genopliv gamle historiske lege såsom byfodbold, fang tyren og dåsekast. Alle kan være med. Legene føres an af byens gårdskarle og tjenestepiger.


Årets sommertema: Mad mere end et måltid

Fra maj

Mad er ikke bare mad. Mad er identitet og kultur, politik, holdninger, klima og miljø.  Med årets sommertema kan du opleve madens betydning, i dag, i fremtiden og fra et historisk perspektiv.


Sommer i Den Gamle By

Fra juli

Smag, lugt og prøv historien, når du bevæger dig gennem de historiske gader og stræder. Tag en snak med byens billedskærer, bagerfrue, tjenestepige, boghandler, postbud, gartner eller købmand, se deres stuer og køkkener, duft deres haver og spørg om deres oplevelser. 


Bogfestivalen Historien Lever

30. september - 1. oktober

Den Gamle By byder indenfor til den nyehistoriske bogfestival Historien Lever.  Her kommer du helt tæt på en række forfattere, der alle holder historien i live. Moderatorerne interviewer forfatterne, publikum kan stille spørgsmål og bøger kan købes til særpris med en personlig hilsen. Samtidig kan du opleve hele Den Gamle By i pauserne og mærke bøgernes og historiens vingesus.


Tilbage til 70'erne

9. -10 september og 16. -17. september og 23. -24 september

Tag på tidsrejse tilbage til 70’erne med hønsestrik, lilla bleer og svaj i bukserne.
Oplev eller genoplev tidens butikker, folks hjem, mad, musik og meget mere, når der er
70’er-weekender.


Allehelgen

14. - 22. oktober og 28. - 29. oktober

Uhyggen breder sig i Den Gamle Bys brostensbelagte gader. Hør skomagermadammen, gøglerne, præsten og gårdskarlen fortælle gruopvækkende historier om overtro, varsler og mystiske væsner.

Snit din egen uhyggelige roelygte og hør om forskellen mellem Allehelgen og Halloween.


Aftenjul i Den Gamle By

1. -2. december, 8. -9. december og 15. - 16. december

Til aftenjul kan du opleve den helt særlige stemning, efter mørket har sænket sig i Den Gamle By.

Til aftenjul får et begrænset antal gæster en eksklusiv aftenoplevelse af Jul i Den Gamle By, hvor man kan se, smage og dufte julens historie efter normal lukketid.


Jul i Den Gamle By

Fra 16. november

Oplev, mærk og smag 400 års juletraditioner med lysende lanterner, julepyntede gader og flydende og runde æbleskiver.

Tag en snak med byens borgere og tjenestefolk, som fortæller om julen. Besøg historiske butikker og folks hjem og se, hvordan man har pyntet til jul gennem tiden. Køb julepynt og julegaver med historie og tag børnene med på nisseloftet.

Med forbehold for ændringer.