opener

Udstilling af sølvtøj

Udstillingen af sølvtøj tæller knap 800 genstande, fremstillet af i alt 309 sølvsmede fra 44 danske byer. 

Sven Weihrauch skabte denne saucekande af sølv og elfenben i 1944. Han førte funktionalismen frem i Danmark som en af de banebrydende sølvsmede.

Der er bordsølv, dragtsølv og kirkesølv. Og der er hovedvandsæg, bestik, fade, pokaler, bægre, kander og andet korpussølv. Udstillingen dækker tiden fra 1500-tallet til midten af 1900-tallet.

Den Gamle By landets største samling af funktionalismens mester Svend Weihrauchs arbejder.

I Kunstkammeret kan du også se den største og teknisk mest perfekte medalje, der nogensinde er lavet i Danmark: Køge Bugt Medaljen.

Køge Bugt medaljen Medaljen blev skabt til minde om Danmarkshistoriens største maritime sejr over den svenske flåde i det der senere blev kaldt slaget om Køge Bugt 1. juli 1677.
Sølvskål med kuglefødder og låg i sølv fra 1699.

Kunstkammeret

I udstillingsbygningens underetage findes Den Gamle Bys store Kunstkammer, som rummer det bedste fra museets samlinger inden for sølvtøj, ure samt fajance og porcelæn. Mens Den Gamle By primært udstiller helheder i boliger, butikker og værksteder, er det selve Kunstkammerets idé at det er de enkelte genstande artefakterne, der skal være i fokus.

Bygningen og udstillingerne er skabt ved donation fra Annie & Otto Johs. Detlefs Fonde, der  har doneret 13,6 millioner kroner til formålet.