opener

Porcelæn og fajance

Udstillingen afspejler de fajancer og det porcelæn borgerskabet har brugt gennem tiden. Med vægt på 1600-, 1700-, og 1800-tallet.

Kaffekop og underkop i Det Warmingske Stel fra 1790'erne.

Udstillingen rummer ca. 350 genstande inden for kategorier som tallerkener, kander, kopper, terrier, bowler, lågfade, smørdåser, osteklokker, skylleskåle, asietter, saltkar, strøbøsser, sukkerskåle og flødekander.

Geografisk dækker udstillingen især Danmark og Slesvig-Holsten, men også norske, engelske, tyske, hollandske og fjernøstlige varer indgår. Dermed afspejler udstillingen, de fajancer og det porcelæn, borgerskabet har brugt gennem tiden.

Blandt klenodierne er Danmarks største samling af Det Warmingske Stel. 

Blomstret tallerken fra Kelling-husene i Holsten
Blå tallerken fra fajance-fabrikken i Store Kongensgade i København.

Kunstkammeret

I udstillingsbygningens underetage findes Den Gamle Bys store Kunstkammer, som rummer det bedste fra museets samlinger inden for sølvtøj, ure samt fajance og porcelæn. Mens Den Gamle By primært udstiller helheder i boliger, butikker og værksteder, er det selve Kunstkammerets idé at det er de enkelte genstande artefakterne, der skal være i fokus.

Bygningen og udstillingerne er skabt ved donation fra Annie & Otto Johs. Detlefs Fonde, der har doneret 13,6 millioner kroner til formålet.