opener

Boghandler Chr. Andersen

Boghandlen er indrettet som en butik i 1927, og den holder åbent for salg fra påske til nytår. I forretningen sælges genoptryk af ældre, danske bøger samt en mængde forskellige papirvarer, spillekort, klippeark, pen, blæk med mere.

Boghandleren ved disken omgivet af bøger
Boghandlens inventar stammer fra 1906, hvor det blev fremstillet til boghandler H. Chr. Andersens forretning i Rødding i Sønderjylland. Inventaret blev genopstillet i Den Gamle By i 1989.

Boghandleren

Behovet for boghandlere steg støt gennem 1800-tallet, i takt med forbedret skolegang og bedre læsekundskaber blandt folk. Nye trykketeknikker gjorde bøgerne stadigt billigere. Samtidig sendte trykkerierne papirvarer som klippeark, spillekort og skriveblokke på markedet. Det hele blev solgt af boghandlerne, som derfor blev et fast indslag i byernes detailhandel i sidste halvdel af 1800-tallet. 

Varer

Spillekort, griffel, tavle  og naturligvis bøger finder du hos boghandleren. Bøgerne er genoptryk af ældre  klassikere. I udvalget indgår Den Gamle Bys egne udgivelser og bøger af H. C. Andersen. Også særlige udklipsark med påklædningsdukker eller glanspapir er på hylderne. 

piger skriver med pen og blæk
Hos boghandleren kan du prøve at skrive med pen dyppet i blækhuset.
Gammelt kasseapparat hos boghandleren
Kasseapparatet fra 1909 stod oprindeligt i Vilh. Hansens boghandel i Bruunsgade i Aarhus.

Bygning fra Aalborg

Boghandlen er indrettet i bygningen Grotumfløjen der er fra cirka 1580. Det er et bindingsværkshus i renæssancestil, som stammer fra Den Klingenbergske Gård, hvor det lå ud mod den nu forsvundne Grotumsgade i Aalborg. Det er genopført i Den Gamle By i 1926 som del af et større kompleks med 5 huse kaldet Aalborgården.

Boghandlen i Søndergade

Hussponsor

Hussponsor for boghandlen er Boghandlerforeningen