Brændevinsbrænderiet
Brænding af brændevin var i midten af 1800-tallet ofte et bijob for købstadens velhavende købmand, men senere blev det et selvstændigt erhverv.
Brænderen lavede sin vin på mæsk – malt og korn opblødt i vand. Han hældte ølgær i mæsken, der lå i store kar under omrøring.
Når blandingen var færdig med at gære, brændte han den i brændekedlen. Under opvarmningen kunne brænderen udvinde alkoholen.
Brænderiet fra midten af 1800-tallet har skænkestue, brænderi og kontor.
Medicinsk vin
Brændevin kom til Norden i Middelalderen fra Orienten.
Akvavitten, som brændevin i Norden også kaldes, betyder "Livsens Vand". Drikken blev anset for at være et lægemiddel – et godt middel mod kulden og skavanker!
Brændevinen blev ofte krydret godt med kommen, malurt eller enebær. Det var for at skjule den ubehagelige smag, væsken havde efter brændingen.




Bindingsværkshus fra Aalborg
Bygningen er fra renæssancen med enkle knægte uden udskæringen. Huset blev bygget cirka år 1625 i Jomfru Anegade/Ved Stranden i Aalborg.
Læs mere
Se også Bryggeriet