Kramboden i Borgmestergården
Butikker var en sjældenhed og kramboden forhandlede derfor stort set alle de varer, som borgerne ikke selv havde i huset eller købte på torvet, eller hos de lokale håndværkere.

Kramboden - en blandet landhandel
Bønderne kom til byen for at handle i Borgmestergårdens butik. I dag ville man måske kalde butikken en blandet landhandel. Men den var snarere datidens supermarked. Vareudbuddet omfattede grovvarer som tømmer, hamp og tjære. Landbrugsvarer som korn, smør og ost. Tællelys, brændevin og mjød. Trævarer og børster. Kolonialvarer - produkter fra kolonierne - som kaffe, te, sukker, krydderier, tobak og meget meget mere. Over disken ses diskestangen i træ med udskårne dyrehoveder. Her blev skålvægtene hængt op.
"Jul i Gammelby"
Danmarks Radios populære julekalender ”Jul i Gammelby” fra 1979, blev optaget i kulisser der var inspireret af lokaler og områder i Den Gamle By. Et af disse lokaler er Kramboden der forbindes af mange med ”Jul i Gammelby”.
Borgmestergården
Borgmestergården er Danmarks bedst bevarede købmandsgård fra renæssancen. Den er opført i Aarhus i 1597 og tilhørte i århundreder byens førende købmænd, heriblandt flere borgmestre - deraf navnet Borgmestergården.
Læs mere
