opener

Bogcentralens Byttehjørne

Bogcentralen var stedet, hvor man byttede eller købte brugte bøger og blade. Sæt dig godt til rette med dit gamle superhelteblad, Bil-revyen, et ugeblad eller Anders And - alt sammen fra før 1974.

 

Indgang til Bogcentralens Byttehjørne i bygningens kælderetage.
Indgang til Bogcentralens Byttehjørne i bygningens kælderetage.

Gå på opdagelse i billigbøger, tegneserier, ugeblade, cowboybøger og romanblade fra 1950'erne og frem til 1974. I Bogcentralens børnehjørne kan børnene læse Anders And, Sølvpil og alle de andre tegneserier ved nogle små børnestole. Voksne kan genfinde deres barne- og ungdoms superman-blad, bilblad eller diskret betragte 1970'ernes dejlige damer.

Jørgen Irmill og hans kompagnon startede den første Bogcentralen op i 1967. Der var overraskende godt salg i brugt læsestof og snart havde de to kompagnoner en hel kæde med 13 butikker. 

Indretningen af butikkerne stod Jørgen Irmill selv for. Alt inventar i Den Gamle Bys Bogcentralen er rekonstrueret efter Jørgen Irmills anvisninger. Reolerne er hans design og lavet af spånplade, som de originale reoler. Gulvtæpperne er tæpperester ligesom i de rigtige Bogcentraler.  

Butikkens indehaver Jørgen Irmill byggede selv butikkens reoler af spånplader og lægter.
Butikkens indehaver Jørgen Irmill byggede selv butikkens reoler af spånplader og lægter.
Magasiner fra 1970'erne hvor man kunne nyde ugebladet Børge
Magasiner fra 1970'erne hvor man kunne nyde ugebladet Børge og få Mao Tse-Tung som "pragtfuld farveplakat."

Hjørnehus fra København

Hjørnehuset stammer fra hjørnet af Provstevej 9 og Thoravej 21A i Københavns nordvest-kvarter. Det er et eksempel på et typisk hjørnehus i en dansk karrébebyggelse. Hjørnehuset har et franskinspireret historicistisk tårntag, som også ses på flere af husene i Københavns nordvest-kvarter.
  
Bogcentralens Byttehjørne er indrettet i et kælderlokale i bygningen.

Hjørnehus fra København, etageejendom