opener

Bækgaards Rejsebureau

Bækgaards Rejsebureaus facade og vinduesudstilling i Den Gamle By, er opbygget efter forlæg fra konkrete rejsebureauer i Danmark, som de så ud i 1974.  

Vinduesudstilling
Vinduesudstillingen i Bækgaards Rejsebureau frister med mange gode tilbud fra 1974 på charterferier.

Bus-, fly- eller kør-selv-ferie

 I 1960’erne og 1970’erne var det almindeligt med små, selvstændige rejsebureauer i de danske byer. Kæder som Spies, Tjæreborg, DSB og FDM var store aktører i perioden, men de mindre kædeuafhængige rejsearrangører var stadig de mest udbredte.
De små rejsebureauer arrangerede ofte selv rejser og forhandlede derudover også rejser for andre udbydere på markedet. Et typisk rejsebureau i 1974 arrangerede både busrejser, flyrejser, kør-selv-rejser og endags-ture. Selskabsbusrejserne, med en rejseleder og en i detaljer planlagt tur, var meget populære.
De mest populære destinationer var Norge, Østrig, Jugoslavien og Italien, hvor specielt Gardasøen var trækplaster. Busture til Harzen og Rhinen i Tyskland var også populære. 

Bennett rejsebureau 1973
Bennett rejsebureau 1973
65Ferie 1974
65Ferie 1974

Facade fra Randers

Udstillingsbygningens ydre er en rekonstruktion af en facade, der stammer fra biografen Kosmopalæet i Randers. Biografen blev opført i Brødregade i 1923, men er revet ned forlængst. Facaden er sat uden på Dansk Plakatmuseum og Kunstkammeret. Formålet er, at bygningen - der indvendigt er en moderne udstillingsbygning - nu passer ind i 1970’er-kvarteret. 

Facade fra Randers

Facaden er bygget af genbrugssten fra nedrevne bygninger, som oprindeligt er opført i samme periode.
I Den Gamle By pryder to butiksfacader bygningen: Bækgaards Rejsebureau og Fotoborgen.