opener

Salon Anni - damefrisør fra 1970'erne

Frisørsaloner fandtes overalt i det danske gadebillede i 1974. Det var nemt at etablere en salon på få kvadratmeter, både på byens hovedstrøg og i tilknytning til hjemmet. 

Frisørsalonen har tørrehjelm og gule 1970'er-fliser på væggen.
Frisørsalonen har tørrehjelm og gule 1970'er-fliser på væggen.

Anni Pedersen indrettede omkring 1970 sin frisørsalon i garagen til privaten i Balle på Djursland. Inventaret blev købt brugt, men holdt ikke desto mindre til mange klipninger, permanentbehandlinger og hårfarvninger i årene der fulgte.

Museet hjemtog i 2010 inventaret fra Annis frisørsalon, og det er brugt til at indrette en lille salon på godt 8 kvadratmeter i Huset fra Viborg. 

I frisørkatalogerne fra 70'erne kan man se hvordan frisurerne så ud dengang.

Salonen er indrettet med et spejl, hvor man kan prøve 1970’er-frisurer, medens der lyttes til Jørn Hjortings program ”De ringer, vi spiller” i radioen.

Kam og curlers fra 1970'erne
Kam og curlers fra 1970'erne.

Huset i Havnegade

I huset er der indrettet 6 små lejligheder og en damefrisør. Frisørsalonen ligger i stueetagen.

Husets historie begynder i 1882, da murer Peder Christian Jacobsen opførte det dengang lave hus med fire lejligheder i Viborg. I 1924 tilføjedes en ekstra etage, så der blev seks lejligheder i alt. Beboerne i de seks lejligheder var i hele 1900-tallet typiske repræsentanter for kvarterets befolkning af arbejdere og håndværkere.

I Den Gamle By har vi standset tiden i huset i 1974.