opener

Rundvisninger for tekniske skoler og fagfolk

Håndværkerne maler bindingsværk

Den Gamle Bys tømrere, murere, malere med flere tilbyder rundvisninger i traditionelt håndværk og i stilhistorie. Rundvisningerne varierer alt efter jeres ønske, og efter hvad håndværkerne arbejder med i øjeblikket.

Bestil en rundvisning

En rundvisning varer 1 time og koster 1500 kroner + entré.

Ring og aftal tidspunkt og emne, så viser en ekspert i de håndværksmæssige teknikker rundt
og fortæller.

Telefon: 86 12 31 88

Historiske teknikker til historiske huse

I det daglige arbejde dykker Den Gamle Bys håndværkere ned i historien og sætter sig grundigt ind i de teknikker, der blev brugt, dengang husene blev bygget - i forskellige tidsaldre fra 1600-tallet over 1864, 1927 og 1974. 

Håndværkere og konservatorer bruger teknikker, fif og kneb, der har været brugt gennem århundreder, men som nu er ved at gå i glemmebogen.

Arbejdet tager sin tid

Mureren blander selv sin mørtel og læsker sin kalk. Tømreren udlægger og afbinder tømmeret og rejser bindingsværkshuse. Maleren udvinder farvepigmenter og blander selv sin maling fra grunden – nogle gange med ingredienser som blod, æg eller voks. 

Farvekonservatoren analyserer historiske farvelag og deres bestanddele. Smeden tryller med gammelt låsetøj. Snedkeren reparerer møbler og kirkeinventar. Tekstilkonservatoren renser med nænsom hånd kristentøj og fagforeningsfaner.

Maleren trykker selv tapetet.
Naturlige farvepigmenter ægte rød, grønjord, ultramarin og guldokker.
Tømrere rejser skelettet til et bindingsværkshus.
Maleren mamorerer balustre.