opener

Med dansk og historie
på besøg i Aarhus Fortæller

Inspirationsmateriale til klassebesøg i Aarhus Fortæller, der er en tidsrejse gennem Aarhus historie fra vikingetid og til nutid. Inspirationsmaterialet er et forslag til, hvordan elever i fagene dansk og historie kan opleve Aarhus Fortæller og hvordan besøget kan anvendes efterfølgende.

Under besøget:  Ideer til hvordan eleverne kan opleve Aarhus Fortæller i dansk og historie med anvendelse af samfundstyperne det traditionelle, det moderne og det senmoderne samfund.
Efter besøget: Ide til det videre arbejde, for eksempel en dansk-historieopgave (DHO) om steder.
Materialet rummer endvidere to opgaver i tilknytning til udstillingen.

Praktiske bemærkninger

Inspirationsmateriale (A3)

Inspirationsmaterialet er anlagt som A3 og er tosidet. Dokumentet skal printes med indstillingen midterfoldning eller kan foldes manuelt. Om der printes med indstillingerne 100% eller Tilpas størrelse giver optisk samme resultat. Hvis grafikken på side et og to optisk spejlvendes i forhold til hinanden, anbefaler vi at klikke indstillingen sidebinding: venstre til.

Opgaver (A4)

De to opgaver Da lynet slog ned i domkirketårnet, 1642 og Da biskoppen mistede sin pant over Aarhus by er anlagt i A4 og hhv. to- og ensidet. Hvis grafikken i første opgave på side et og to optisk spejlvendes i forhold til hinanden, anbefaler vi ligeledes at klikke indstillingen sidebinding: venstre til.

Inspirationsmaterialet og de to tilhørende opgaver kan downloades nedenfor:

Print i farve

Inspirationsmateriale_AarhusFortæller_A3_final.pdf

Opgave1_AarhusFortæller_A4_final.pdf

Opgave2_AarhusFortæller_A4_final.pdf

Print i gråtoner

Inspirationsmateriale_AarhusFortæller_A3_ graatoner_final.pdf

Opgave1_AarhusFortæller_A4_graatoner_final.pdf

Opgave2_AarhusFortæller_A4_ graatoner_final.pdf