opener

Din fødselsdag hos Tante Johanne

For børn med særlige behov. Har du lyst til at holde din fødselsdag med familie eller venner på en sjov og anderledes måde? Så kan det blive i Den Gamle By hjemme hos Tante Johanne.

Børnefødselsdag for børn med særlige behov. Tante Johanne fejre fødselaren.

Tante Johanne bor i Den Gamle By i et lille hus med fin gammel have med lysthus og flagstang. Tante har ikke selv børn, men hun elsker børn og fødselsdage, sjove lege, kager fra bageren, saftevand og eventyr. Så når du kommer, vil Tante som det første sørge for at hejse flaget i haven.

Her er god plads til at lege tagfat, blindebuk – og andre gamle lege, som du måske kender. Hvis du bruger kørestol, kan du sagtens være med, for der går en bred sti ned gennem haven. Tantes hus ligger ved jorden, så det kan du også komme ind i.

Du og dine gæster skal også på en tur rundt i byen med Tante. Hun vil gerne vise jer legetøjet hos Isenkræmmeren, og når I kommer til hen bageren skal I huske at få kage med hjem

Tilbage i Tantes lille stue drikker I saftevand, kaffe, spiser kage – og mon ikke Tante har en lille overraskelse til fødselsdagsbarnet..?

Børn med særlige behov holder fødselsdag hos tante Johanne

Baggrund for fødselsdagsforløbet

Den Gamle By har lavet dette fødselsdagsforløb for børn og unge med særlige behov, for at tilgodese og ligestille de børn og familier med vores andre gæster.

Forløbet er baseret på de pædagogiske principper, som er udviklet i samarbejde med forskellige specialskoler, som også er grundlaget for alle Den Gamle Bys specialforløb.

Tine Evald, mor til Sophia:  "Børn med særlige behov har meget brug for oplevelser sammen med ligesindede. De mangler ofte et socialt liv ved siden af skolen. Efter denne dag i Den Gamle By har jeg langt mere mod på at fejre fødselsdag med Sophias klasse næste år."  

Praktiske oplysninger

Deltagerne i fødseldagsfesten får mulighed for komme i tidstypisk tøj fra 1927. Vi har dragter op til størrelse 168. 

Hvem kan deltage: Børn og unge ledsaget af forældre, bedsteforældre eller andre voksne. Også for skoler, bosteder, foreninger og fritidsordninger. Søskende med og uden særlige behov er velkomne til at deltage. Max. 8 børn/unge og minimum 3 voksne. 

Også synshandicappede og kørestolsbrugere kan holde fødseldag i Den Gamle By. Dog max. 2 kørestole ad gangen på grund af pladsforholdene. 

Varigheden af fødselsdagen er 2 timer og afholdes fra påske til efterårsferien. Hvis I ønsker at holde fødselsdag uden for dette tidspunkt, kontakt museet.

Prisen for at holde fødselsdag er 850 kroner per gruppe + eventuel entré.

For yderligere oplysninge

Bestilling gennem Den Gamle Bys reception tlf. +45 86 12 31 88 mail reception@dengamleby.dk

> Læs om det traditionelle fødselsdagsforløb.