opener

Juleforløb

Køkkenpigen i døråbningen

Alle skolebesøg i Den Gamle By kræver forudgående tilmelding. Læs mere her.

Den Gamle By emmer af jul fra svundne tider. I november og december viser Den Gamle By den danske juls historie gennem 400 år. I gaderne møder man aktører, og butikker og boder er åbne. Undervisningsafdelingen i Den Gamle By tilbyder særligt tilrettelagte juleforløb til skoleklasser.

Gratis entré

Børn og unge til og med 17 år kommer gratis ind i Den Gamle By. Lærere, der følges med eleverne, kommer også gratis ind. Skoleelever uanset alder til og med ungdomsuddannelsernes gymnasietrin har fri entré, når de besøger museet i forbindelse med undervisningen. 


Først skal træet vises ...

4.-7. klasse
Dette forløb handler om juletraditioner og julepynt - især den spiselige form for pynt. De historiske facts serveres gennem aktivitet, fortællinger og fremstilling af julebag og gammeldags julepynt. Klassen deles i to hold, som på skift henholdsvis bager og laver julepynt.

Varighed: 2½ time
Pris: 1.300,- kr.

Klejner bliver bagt i det historiske køkken

Julens fortællinger

3.-5. klasse 
En aktør i 1800-tals dragt tager klassen med rundt på museet og fortæller facts, historier og fortællinger om jul og juletraditioner, som har været med til at skabe julen, som vi fejrer den i dag.

Varighed: 1 time
Pris: 750,- kr.

Julestemning i Købmandsgården

Nisserne i Den Gamle By

0.-2. klasse 
Mon der findes nisser i Den Gamle By? Der er i hvert fald masser af lofter, stalde, huller og andre steder, hvor nisserne kan gemme sig. En aktør i historisk dragt viser rundt til nissernes gemmesteder og fortæller nissehistorier.

Varighed: 1 time
Pris: 750,- kr.


Julemateriale til besøg på egen hånd

Alle skolebesøg i Den Gamle By kræver forudgående tilmelding. Læs mere her.

Juletur i Den Gamle By

0.-7. klasse

Juleturen her foregår rundt omkring i gader og baggårde, men undgår indendørs udstillinger, da det kan få mange mennesker til at samles for tæt på hinanden.
Juleturen erstatter alle tidligere julematerialer til besøg på egen hånd.

Læreren står for at afvikle forløbet med eleverne, som følges med deres lærer hele vejen gennem turen.

Læreren har mulighed for at tilpasse de enkelte spørgsmål til elevernes niveau. Hvis der i klassen er elever, der har andre måder at fejre julen eller en anden højtid på, vil det vil dette undervisningsmateriale være ideelt at bruge til at reflektere overforskelle og ligheder på tværs af religion og kultur.  

Materialet indeholder:

Materialet kan frit downloades.

HUSK at ALLE skolebesøg skal tilmeldes på forhånd på skoletilmelding@dengamleby.dk


Højt fra træets grønne top

0.-7. klasse

Dette materiale erstatter tidligere materialer om julepynt og juletraditioner, da vi i år ikke kan anbefale, at man tager en klasse med i Den Gamle By og går ind og skaber trængsel i de små interiører.

Materialet er inspiration til at arbejde med juletraditioner i klassen på skolen og kan frit downloades her

Arbejdet med dette materiale på klassen kan fint kombineres med ”Juletur i Den Gamle By”, hvis man ønsker at komme i Den gamle By (se ovenfor).


Kontakt

Undervisningafdelingens lærer Marianne Bager.

Telefon: 86 12 31 88

Mail: undervisning@dengamleby.dk

Marianne Bager