Åbner igen 10:00
Køb billet

Mal mel på håndkværn og bag dit eget brød

Målgruppe: 4.-6. klasse
Varighed: 2,5 timer
Pris: 1.300,-

Med dansk madhistorie i fokus, blandes madkundskab og historie i et praktisk undervisningsforløb. Eleverne lærer om korn og korns betydning i danskernes kost gennem tiden. De får lov til at prøve kræfter med at skille kornkerner fra hinanden og male rugkerner til mel på håndkværne.

Af det friskmalede mel, skal der bages sigteboller efter historisk opskrift. Mens bollerne hæver, går vi en tur rundt til museets interiører for at høre om bagning i en købstad i midten af 1800-tallet.

Eleverne får mulighed for at reflektere, diskutere og stille spørgsmål til deres oplevelser undervejs i forløbet. De boller de har bagt, får eleverne naturligvis også med hjem.

Undervisningsmateriale med lærervejledning, baggrundsmateriale, forslag til forberedelse og efterbearbejdning af museumsbesøget sendes til læreren i god tid inden forløbet pr. mail.

Klassen skal gerne på forhånd have gennemgået materialet, så de fagligt får mest muligt ud af besøget.

Praktisk information

Kontakt os på e-mail

Ring til os hverdage 10-17

Formål
  • Formålet med undervisningsforløbet er, at gøre eleverne bevidste om, hvordan korn som fødevare har påvirket samfundets udvikling.
  • Der fokuseres på kornet som basisfødevare, og på hvordan man bagte det daglige brød i 1800-tallet.
  • Eleverne bliver opmærksomme på ligheder og forskelle mellem brødbagning i dag og i 1800-tallet. Dette giver eleverne mulighed for at relatere ændringer i hverdag og livsvilkår over tid til deres eget liv.
  • Undervisningsforløbet indebærer såvel praktisk som teoretisk læring. Førstehåndserfaringen er dog væsentlig i dette forløb: Eleverne lærer og erfarer gennem arbejdsprocesser, sanseoplevelser og interaktion med hinanden og med museumsunderviseren.