Besøg køkkenhaven fra 1864 og bag gammeldags kager med hjemmelavet kartoffelmel
Målgruppe: 0.-6. klasse
Varighed: 2 timer
Fag: Historie og fortælling
Pris: 1.300,-
Med dansk madhistorie i fokus, får eleverne mulighed for at lugte, smage og føle sig igennem kartoflens betydning i det danske køkken. Ved selv at prøve kræfter med historiske opskrifter og metoder fra 1800-tallets køkken, får eleverne ikke blot et indblik i tidligere tiders husholdning, men får samtidig mulighed for at relatere deres oplevelse i Den Gamle By til den hverdag de kender.
På baggrund af det på forhånd forberedte materiale, faciliteres forløbet af en underviser fra museet. Klassen bydes velkommen af underviseren ved indgangen, hvorefter de bliver vist rundt i 1864-køkkenhaven og får historien om kartoflens indtog i købstaden. Resten af dagen foregår i Renæssancegården, hvor eleverne bl.a. skal lave kartofler om til mel og derefter bage kager efter en historisk opskrift.
Klassen skal på forhånd have gennemgået det materiale, som museet sender til læreren via mail.