Åbner igen 10:00
Køb billet

Besøg køkkenhaven fra 1864 og bag gammeldags kager med hjemmelavet kartoffelmel

Målgruppe: 0.-6. klasse
Varighed: 2 timer
Fag: Historie og fortælling
Pris: 1.300,-

Med dansk madhistorie i fokus, får eleverne mulighed for at lugte, smage og føle sig igennem kartoflens betydning i det danske køkken. Ved selv at prøve kræfter med historiske opskrifter og metoder fra 1800-tallets køkken, får eleverne ikke blot et indblik i tidligere tiders husholdning, men får samtidig mulighed for at relatere deres oplevelse i Den Gamle By til den hverdag de kender.

På baggrund af det på forhånd forberedte materiale, faciliteres forløbet af en underviser fra museet. Klassen bydes velkommen af underviseren ved indgangen, hvorefter de bliver vist rundt i 1864-køkkenhaven og får historien om kartoflens indtog i købstaden. Resten af dagen foregår i Renæssancegården, hvor eleverne bl.a. skal lave kartofler om til mel og derefter bage kager efter en historisk opskrift.

Klassen skal på forhånd have gennemgået det materiale, som museet sender til læreren via mail.

Praktisk information

Kontakt os på e-mail

Ring til os hverdage 10-17

Formål
  • Med forløbet vil eleverne opnå viden om kartoflens historiske betydning for den danske befolkning igennem de sidste 200 år.
  • Forløbet giver, gennem et praktisk perspektiv, eleverne et større kendskab til danskernes husholdning og køkkenhaver i købstæderne i 1800-tallet.
  • Eleverne får mulighed for at relatere ændringer i hverdag og livsvilkår over tid til eget liv.