opener

En tryg sommer i Den Gamle By

Hele sommeren igennem kan du tage på en levende tidsrejse og se, prøve, smage – og forstå din egen historie. Oplev lejligheder, baggårde og butikker fra 70´erne eller snak med bageren eller købmanden fra HC. Andersens tid. Du kan også opleve og smage den danske kaffehistorie, som du møder overalt i byen. Følg blot de blå Madam Blå kaffekander og lær alt om de sortbrune bønner.


Mød aktører fra 1894,1927 og 1974 og hør om livet og hverdagen i både gode og dårlige tider. 


Kom til kaffetid i Den Gamle By og hør nærmere om de sortbrune bønner og om hvordan danskerne har drukket kaffen gennem tiden. Kaffetid er med foredrag, udstillinger og rundvisninger. Og selvfølgelig flere muligheder for at nyde den populære drik. Følg de blå Madam Blå kaffekander

Læs det fulde kaffeprogram her


Kom og se mere end 100 propagandaplakater fra 2. verdenskrig. Plakaternes markante holdninger i tekst og billede var et afgørende og udbredt våben under krigen. Udstillingen åbner 3. juli.

Læs mere her


Museumsbutikken

Lad dig inspirere, forkæl dig selv eller gå på gavejagt i det unikke udvalg af historiske varer og souvenirs i museumsbutikken, der har til huse i Mansardhuset, et pakhus i bindingsværk fra den første del af 1600-årene.

Bliv inspireret her


Skal dit morgenbord være noget særligt?

Så inviterer Restaurant Gæstgivergården i Den Gamle By nu indenfor til morgenmadsbuffet hver søndag kl. 9-10.30.

Læs mere om Den Gamle Bys morgenmadsbuffet her


Vidste du at hele sommeren kan du møde Den Gamle Bys håndværkere mellem 11 og 15. Hør om deres daglige arbejde og de historiske håndværk, der holdes i live på museet.

Se ugens program her.


Kan du komme med på  rundvisning i de historiske haver i Den Gamle By, hver torsdag kl. 11. Vi mødes ved Handelsgartneriet (fra 1. juli frem til og med 12. august)

Hele sommeren er det også muligt at købe krydderurter, frø og historiske potteplanter.

Læs mere om de historiske have her


Et kvarter med museets eksperter

På alle hverdage fra 28. juni til 6. august. kan du under titlen "Et kvarter med...” møde en række af Den Gamle Bys eksperter, der gør dig klogere på arbejdet bag kulisserne.

Kvarteret starter kl. 11.30 og 14.00 hver dag ved brønden på Torvet.


Mød Gøglerne på Festpladsen

Besøg Festpladsen, hils på gøglerne og prøv blandt andet luftgynger, karrusel, stylter og keglebane. Spis din medbragte mad eller køb et måltid mad eller en kop kaffe og kage i vores bod.


Oplev Aarhus Fortæller – en 800 m2 stor underjordisk udstilling, der med Aarhus som eksempel, skildrer danske byers historie fra vikingetiden til i dag.


Nyd stemningen i det hyggelige konditori Café Bonnich og forkæl dig selv med et gåsebryst, en medalje eller napoleonskage i det hyggelige konditori Café Bonnich. Du kan også få en kop kaffe eller varm kakao med flødeskum.

Læs mere