opener

Nyd sommeren i Den Gamle By

Hver dag 27. juni - 16. august kan du tage på tidsrejse i Den Gamle By og opleve hygge, sjov og fordybelse for hele familien. Nyd stemningen, mød vores aktører og besøg de historiske butikker og alle museerne. Til og med 9. august får du desuden 50 % sommerrabat på entréen.


Tag på tidsrejse til 1864, 1927 og 1974

Mød vores aktører og hør om livet og hverdagen i gamle tider i vores historiske bykvarterer fra 1864, 1927 og 1974.

 

 


Besøg de historiske butikker

Handel er en vigtig del af bylivet. Gå på opdagelse i de historiske butikker og mød isenkræmmeren, købmanden eller bageren.


Åbent hus hos håndværkerne

I sommerferien kan du møde Den Gamle Bys håndværkere alle hverdage kl. 11-15.

Hør om deres daglige arbejde og de historiske håndværk, der holdes i live på museet.

Personalet i billetsalget kan anvise vej.


Et kvarter med museets eksperter

På alle hverdage til og med uge 32 kan du under titlen "Et kvarter med...” møde en række af Den Gamle Bys eksperter, der gør dig klogere på arbejdet bag kulisserne.

Det foregår kl. 11.30 og 14.00 hver dag.

Se, hvem du kan møde


Mød gøglerne på Festpladsen

Besøg Festpladsen, hils på gøglerne og prøv blandt andet luftgynger, karrusel, stylter og keglebane. Spis din medbragte mad eller køb et måltid mad eller en kop kaffe og kage i vores bod.


Aarhus Fortæller

Oplev Aarhus Fortæller – en 800 m2 stor underjordisk udstilling, der med Aarhus som eksempel, skildrer danske byers historie fra vikingetiden til i dag.


Museer og samlinger

Gå på opdagelse i Kunstkammeret, der indeholder vægtige museer inden for ure, sølv, porcelæn og fajance - eller se 5.000 stykker legetøj fra 1600-tallet til langt op i 1900-tallet på Legetøjsmuseet.

Besøg Dansk Plakatmuseum og oplev plakatudstillingen "Grænsen er nået. Afstemningsplakater fra grænselandet".


Gratis haverundvisning

Hver torsdag i juli og august kan du deltage i gratis haverundvisninger i Den Gamle Bys historiske haver.

Rundvisningerne starter kl. 11 ved Handelsgartneriet Bernstorff i Den Gamle By og varer ca. en time. Her vil du møde Den Gamle Bys gartnere, der fortæller om de hyggelige haver.


Konditoriet

Nyd stemningen i det hyggelige konditori Café Bonnich og forkæl dig selv med et gåsebryst, en medalje eller napoleonskage i det hyggelige konditori Café Bonnich. Du kan også få en kop kaffe eller varm kakao med flødeskum.

Læs mere


Winekes kælder

Besøg Winekes Kælder, indrettet som værtshus fra 1700-tallet. Nyd et stykke smørrebrød og en kold øl på de udendørs siddepladser på Torvet eller nyd den hyggelige stemning i stearinlysenes skær.

Se menuen her