opener

Den Gamle Bys snapse og brændevine

At få sig en dram eller et styrkende glas akvavit var en fast del af livet i de danske købstæder. Derfor er det kun passende, at Den Gamle By nu har fået sin helt egen serie af snapse og brændevine.

Museet bestræber sig på, at alle variationer indeholder urter og andre ingredienser fra Den Gamle Bys haver. Serien er blevet til i samarbejde med Brænderiet Enghaven i Mellerup, der brænder sprit på kartofler, æbler og forskellige kornsorter.

Skovakvavit
Er en let, klar akvavit, som går godt til sild og frokostbordets fristelser. Den er brændt på kartofler og indeholder gran, fyr, skovsyre, skovmærke, ramsløg, koriander og dild.   

Malurtbitter
Er en smuk, rødbrun bitter eller bjesk, som vil være en fin ledsager til morgenkaffen eller som en velfortjent afslutning på en lang arbejdslag. Den er brændt på kartofler og får sin bitterhed fra malurt fra Den Gamle Bys apotekerhave. Bitteren er sødet med honning fra egne bistader.  

Æblebrændevin
Er en vellagret æblebrændevin udelukkende brændt på den fynske æblesort Ingrid Marie. Brændevinen er lagret på egefade og har en behagelig rund smag, som vil passe godt som avec efter et godt måltid mad. 

Kvædesnaps
Den Gamle Bys høst af kvæder i efteråret bliver reserveret til kvædesnaps. Snapsen er brændt på kartofler og har en dejlig sødme og aroma fra de modne kvæder.