opener

Sager fra samlingen

I denne weekend 28.-29. oktober, dykker vi ned i Den Gamle Bys samling af plakater, strik og legetøj. Kom og hør mere om hvordan en udstilling bliver til, om strik og pigeopdragelse og hvordan legetøj blev brugt som propaganda.

En udstilling bliver til på Dansk Plakatmuseum

Mød folkene bag udstillingen ”Hvad er Europa?” på Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By. Se mange af de plakater, som ikke blev valgt til udstillingen og tal med udstillingens kurator om blandt andet at vælge og vælge fra.

Samtidig holder Dansk Plakatmuseum udsalg på et bredt udvalg af postkort og plakater.

Tidspunkt: Klokken 11-16
Sted: Plakatmuseet


Strikkecafé og foredrag: Fra strikkeklud til craftivism

Tag strikketøjet med og hør to strikkeeksperter dele ud af deres viden. Der er mulighed for at købe kaffe, kage og hygge sig med sit strikketøj. 

Tidspunkt: Klokken 13-16
Sted: Entré Cafeen

Museumsinspektør Tove E. Mathiassen finder et udvalg af strik og strikkeredskaber frem og fortæller om strikkens udvikling fra da den var en del af pigeopdragelsen og til den frigørende hønsestrik.

Ph.D. Thomas Palmelund taler videre om craftivism som politisk strategi.

Tidspunkt: Klokken 14
Sted: Entré Cafeen

Thomas Palmelund

Foredrag: Om legetøj

Legetøj er en miniatureudgave af voksenverdenen. Legetøj er dog ikke bare legetøj. Det er blevet brugt som propaganda, som opdragende elementer, som underfundige kommentarer til lov og ret, som undervisningsmateriale og meget andet. Ved museumsinspektør Jens Ingvordsen.

Tidspunkt: Klokken 12 og 14

Varighed: 45 minutter
Sted: Gobelinsalen i Møntmestergården