Åbent i dag 10:00-16:00
Køb billet

Se, prøv og smag historien 

23. marts - 1. april 2024

Kom i forårsstemning til Påske i Den Gamle By. Se påskepynt, besøg folks hjem og butikker, ta’ en snak med postbuddet og nyd en påskefrokost med historie.

Lad børnene følge påskeægget tilbage i tiden gennem de forskellige kvarterer, gå på jagt efter æg i haven i Havbogade eller tag dem med til kreativt værksted. Her kan I male påskeæg, lave garnpåskekyllinger og høre en dramatiseret forårsfortælling. 

Samlet pris for alle tre aktiviteter i det kreative værksted er 50 kr. pr. barn. Det foregår i Bendtsens Pakhus hver dag fra kl. 11-17, hvor der også kan købe billetter. Du kan også købe billetter online herunder. 

Køb billetter 

 

Følg påskeægget tilbage i tiden

Gå på jagt i byens kvarterer efter stempler og dekorér de fire æg i velkomstfolderen, mens I følger påskeægget tilbage i tiden.

Mal påskeæg

Dekorer jeres egne påskeæg med smukke farver i det kreative værksted. Aktiviteten foregår Bendtsens Pakhus. 

Lav påskekyllinger

Lav påskekyllinger til pynt i garn, som man lavede dem i 1970'erne. Aktiviteten foregår Bendtsens Pakhus. 

Mød byens beboere

Ta’ en snak med byens beboere om påskens traditioner og om deres liv og arbejde. 

Påskepynt

Påsken er kommet til 1974 og de andre kvarterer. I Blomsterhandleren er der fyldt med forårsgrene og påskepynt, Broderibodens vindue er udsmykket med fine påskebroderier og i Rahbeks Minimarked er der chokoladpåskeharer fra 1974. 

Forårsfortælling

Lyt og vær med til en fortælling om forår. Aktiviteten foregår Bendtsens Pakhus og der starter en ny fortælling hvert time fra kl. 11.15 - 16.15. 

Købmandsgården

Hjælp køkkenpigerne med at farve æg med løgskaller, rødbede, mos, græs og små blomster.

Æggejagt

I Havbogade-husets have i 1927-kvarteret kan I finde æg, som påskeharen har gemt. I køkkenet dekorerer husmoderen påskeæg og vil gerne have hjælp fra jer. 

Nyd en påskefrokost

I restaurant Gæstgivergården kan du nyde en påskefrokost inspireret af historiske kogebøger. Smag for eksempel solæg eller nikålssuppe.