opener

Grupper med særlige behov

Gæsterne kommer på besøg i en lejlighed, der er indrettet som i 1950'erne. Her møder de to værtinder, der sammen med de ældre laver kaffe, dækker bord, kigger på tøj og genstande i hjemmet, hører musik og synger. Et besøg i erindringslejligheden kan også være en god fælles oplevelse for en familie i flere generationer.

Læs mere om erindringsformidling

Når ældre med skadet hukommelse kommer og ser, rører, lugter og hører en tid, som ligger ”på et glemt lager”, dukker der glimt af genkendelse og erindringer op.

I Den Gamle Bys levende og sanselige miljø kan man også opleve historien ved at smage, dufte, høre og føle. Vi har udviklet en række rundvisninger for blinde og svagtseende i samarbejde med Dansk Blindesamfund. Her kommer man blandt andet rundt i køkkener, baggårde, haver og butikker.

Blinde og svagtseende oplever dufte i købmandsbutikken

Tag på en spændende og sjov tidsrejse sammen med klassen, familien, bostedet eller fritidsordningen. Oplev, hvordan børn og unge legede og arbejdede i en anden tid. Vi skelner ikke mellem alders- eller klassetrin på de enkelte forløb. Så man kan vælge efter interesse og funktionsniveau.

Læs mere om forløbene her

Børnene arbejder i Den Gamle Bys historiske køkken