opener

2-3 retters menuer

Den Gamle By - selskabsmenuer
Den Gamle By sørger for hyggelige rammer, dækker op og serverer mad og drikke til jeres selskab.

Forkæl dine gæster med en historisk menu, som den ville have taget sig ud i hhv. 1864, 1927 og 1974, eller en udsøgt menu med årstidens bedste råvarer. 

1864 menu


Forretter
Bakskuld med røræg og Struer grovbrød eller
Røget flæsk på byggrød med grønne ærter, smør og en smule brændevin 

Hovedret
'Kjød i Kaal' – braiseret kød med sovs af sky, glaseret kål og kogte rodfrugter

Dessert
Pandekager lavet af havre med honning og bær

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


1927 menu


Forret
Dampet rødspætte med laksecreme og urtesalat

Hovedret
Det bedste fra grisen med skysauce, kogte kartofler, årstidens grøntsager og urter fra haven

Dessert
Rødgrød med vaniljefløde

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


1974 menu


Forret
Rejecocktail med icebergsalat, sort kaviar og rød dressing

Hovedret
Rosastegt okse med rødvinssauce, kartoffelbåde og grøn salat med 'mormordressing'

Dessert
Citronfromage med flødeskum

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


September – 16. november 2018


Forretter

  • Rimmet laks med små salater, rogn, rug og urtesauce
  • Røget andebryst med syltede løg, tyttebær, blegselleri og sennepskorn
  • Kammusling med brunet løgpuré, karse, agurk og syrnet fløde

Hovedretter

  • Stegt unghane med valnødder, brombær, syltede gulerødder og græskar
    – krondyr i stedet for unghane (tillæg 30 kr. pr. person)
  • Vildsvin med honning, bagt selleri, jordskokker og svampe
  • Lange med stegt blomkål, tranebær, brunet smør og skorzonerrod

Desserter

  • Chokoladekage bagt med 70% chokolade, hyldebagt pære og vaniljesauce
  • Æble/kvædetrifli med makroner og Crème Chantilly
  • Danske oste med sødt og sprødt. Serveres med Struer grovbrød og knækbrød


To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


16. november – december 2018

Vi henviser til menuerne under julearrangementer.


Januar – marts 2018


Forretter

  • Rimmet laks, rogn, croutoner af Struer brød, hø-bagt selleri, syltelage, sauce af fermenteret selleri og dild
  • Kammusling stegt med sesam, håndpillede rejer, crudité af blomkål, muslingesauce med kærnemælk og bronzefennikel
  • Røget andebryst, syltede rødløg, tyttebær, sennepscreme, nødder samt små salater
  • Grillet porre, forårsløg, tangsalat, hasselnødder, syltet citronsauce


Hovedretter

  • Kalvefilet stegt med timian, svampe, selleripure, kålblade og skysauce
  • Svinenakke glaseret i mjød og honning, gulerodspure, syltede gulerødder, kartofler og rosmarinsauce
  • Unghane med stegte svampe, kartofler i brunet smør, valnødder og timiansauce
  • Torskeryg bagt med krondild, bagt græskar, stegt salturt, spinatpure og blegsellerisauce

Desserter

  • Chokoladekage bagt med 70% chokolade, vaniljeis, hasselnød og citronverbena
  • Æbletrifli med makroner, hvid chokolade og flødeskum
  • Romfromage med ribsgele, vandbakkelser i chokolade og flødeskum
  • Danske oste med sødt og sprødt

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


April – maj 2018


Forretter

  • Laks med rygeost, rug og agurk
  • Unghane med spæde salater, ristede kerner og jordskokker
  • Lynstegt helleflynder med citrus, tomater og ramsløg
  • Høbagte rødbeder med svampe, nødder og friskost

Hovedretter

  • Oksefilet med Pommes Anna, grillet forårsløg, urter og rødvinssauce
  • Bagt hvid fisk med porre, beder og lys sauce
  • Svinenakke med øl, løg og glace med sennepskorn

Desserter

  • Rabarberkage med parfait og råsyltet rabarber
  • Chokoladekage med råmarinerede mørke bær og karamel
  • Hvid chokoladecreme på mandelbund med rabarber

2 retter pr. person 285 kr.
3 retter pr. person 385 kr.


Juni – august 2018


Forretter

  • Rimmet laks, rogn, croutoner af Struer brød, grønne asparges, syltelage, sauce af agurk og karse
  • Hvid fisk, håndpillede rejer, glaskål, kærnemælkssauce og bronzefennikel
  • Gravad okseinderlår, nye løg, hvide asparges, brødcreme samt små salater
  • Grillet hjertesalat, saltet æggeblomme samt urtesauce med tallerkensmækkere

Hovedretter

  • Kalvefilet stegt med timian, svampe, nye kål, rødder og kartofler med løvstikke og skysauce
  • Svinenakke glaseret i mjød og honning, gulerodspure, ærter, nye kartofler med ramsløg og portvinssauce
  • Unghane med rabarberkompot, agurker, nye kartofler med persille, spæde rodfrugter og timiansauce
  • Multe med havegrønt, urtesauce og bær
  • Fra 1. juni – 15. juli: Sommerbuk glaseret i mjød og honning, gulerodspure, ærter, nye kartofler med ramsløg og portvinssauce (Tillæg 30 kr. pr. person)


Desserter

  • Trifli parfumeret med havens urter, røde bær samt mandelcreme
  • Rødgrød med hyldeblomstfløde og krokant
  • Citronfromage med flødeskum og syltet citronskal

To retter pr. person  285 kr.
Tre retter pr. person 385 kr.


Tilkøb til menuer


Kaffe og te med sødt                                                            
        
Kaffe og te         pr. pers.    45 kr.
Kaffe og te med bagerens vaniljekrans         pr. pers.   60 kr.
Kaffe og te med mini Sarah Bernhardt-kager og kransekage         pr. pers.   75 kr.
Avec til kaffen – spørg tjeneren om udvalg         pr. pers.   45 kr.

Natmad                                                                                                   
 
Spegepølsemadpr. pers.    75 kr.
Kylling- og karrysuppepr. pers.    75 kr.
Dansk pølsebord med to slags pølse og to slags ostepr. pers.    85 kr.
Danmarks ældste pølsevogn står klar med samle-selv-hotdogs pr. pers.  115 kr.


Pølsevognen kan bestilles til udvalgte lokaler – spørg om info.

Hold dit selskab i Den Gamle By

Ønsker du at booke et arrangement eller at få mere information, kontakt bookingafdelingen og hør om de mange muligheder på 41 85 08 44, mandag til fredag mellem klokken 10-14, eller mail booking@dengamleby.dk

Vi ser frem til at byde jer velkommen.