opener

2-3 retters menuer

Den Gamle By - selskabsmenuer
Den Gamle By sørger for hyggelige rammer, dækker op og serverer mad og drikke til jeres selskab.

Forkæl dine gæster med en historisk menu, som den ville have taget sig ud i hhv. 1864, 1927 og 1974, eller en udsøgt menu med årstidens bedste råvarer. 

1864 menu


Forretter
Bakskuld med røræg og Struer grovbrød eller
Røget flæsk på byggrød med grønne ærter, smør og en smule brændevin 

Hovedret
'Kjød i Kaal' – braiseret kød med sovs af sky, glaseret kål og kogte rodfrugter

Dessert
Pandekager lavet af havre med honning og bær

2 retter pr. person DKK 275
3 retter pr. person DKK 375


1927 menu


Forret
Dampet rødspætte med laksecreme og urtesalat

Hovedret
Det bedste fra grisen med skysauce, kogte kartofler, årstidens grøntsager og urter fra haven

Dessert
Rødgrød med vaniljefløde

2 retter pr. person DKK 275
3 retter pr. person DKK 375


1974 menu


Forret
Rejecocktail med icebergsalat, sort kaviar og rød dressing

Hovedret
Rosastegt okse med rødvinssauce, kartoffelbåde og grøn salat med 'mormordressing'

Dessert
Citronfromage med flødeskum

2 retter pr. person DKK 275
3 retter pr. person DKK 375


April – maj


Forretter

  • Laks med rygeost, rug og agurk
  • Unghane med spæde salater, ristede kerner og jordskokker
  • Lynstegt helleflynder med citrus, tomater og ramsløg
  • Høbagte rødbeder med svampe, nødder og friskost

Hovedretter

  • Oksefilet med Pommes Anna, grillet forårsløg, urter og rødvinssauce
  • Bagt hvid fisk med porre, beder og lys sauce
  • Svinenakke med øl, løg og glace med sennepskorn

Desserter

  • Rabarberkage med parfait og råsyltet rabarber
  • Chokoladekage med råmarinerede mørke bær og karamel
  • Hvid chokoladecreme på mandelbund med rabarber

2 retter pr. person DKK 275
3 retter pr. person DKK 375


Juni – august


Forretter

  • Rimmet laks, rogn, croutoner af Struer brød, grønne asparges, syltelage, sauce af agurk og karse
  • Hvid fisk, håndpillede rejer, glaskål, kærnemælkssauce og bronzefennikel
  • Gravad okseinderlår, nye løg, hvide asparges, brødcreme samt små salater
  • Grillet hjertesalat, saltet æggeblomme samt urtesauce med tallerkensmækkere

Hovedretter

  • Kalvefilet stegt med timian, svampe, nye kål, rødder og kartofler med løvstikke og skysauce
  • Svinenakke glaseret i mjød og honning, gulerodspure, ærter, nye kartofler med ramsløg og portvinssauce
  • Unghane med rabarberkompot, agurker, nye kartofler med persille, spæde rodfrugter og timiansauce
  • Multe med havegrønt, urtesauce og bær
  • Fra 1. juni – 15. juli: Sommerbuk glaseret i mjød og honning, gulerodspure, ærter, nye kartofler med ramsløg og portvinssauce (Tillæg 30 kr. pr. person)


Desserter

  • Trifli parfumeret med havens urter, røde bær samt mandelcreme
  • Rødgrød med hyldeblomstfløde og krokant
  • Danske oste med sødt og sprødt

2 retter pr. person DKK 275
3 retter pr. person DKK 375


September – november

September – november menuerne følger senere på året.


December

Julemenuerne følger senere på året.


Januar – marts


Forretter

  • Rimmet laks, rogn, croutoner af Struer brød, hø-bagt selleri, syltelage, sauce af fermenteret selleri og dild
  • Kammusling stegt med sesam, håndpillede rejer, crudité af blomkål, muslingesauce med kærnemælk og bronzefennikel
  • Røget andebryst, syltede rødløg, tyttebær, sennepscreme, nødder samt små salater
  • Grillet porre, forårsløg, tangsalat, hasselnødder, syltet citronsauce


Hovedretter

  • Kalvefilet stegt med timian, svampe, selleripure, kålblade og skysauce
  • Svinenakke glaseret i mjød og honning, gulerodspure, syltede gulerødder, kartofler og rosmarinsauce
  • Unghane med stegte svampe, kartofler i brunet smør, valnødder og timiansauce
  • Torskeryg bagt med krondild, bagt græskar, stegt salturt, spinatpure og blegsellerisauce

Desserter

  • Chokoladekage bagt med 70% chokolade, vaniljeis, hasselnød og citronverbena
  • Æbletrifli med makroner, hvid chokolade og flødeskum
  • Romfromage med ribsgele, vandbakkelser i chokolade og flødeskum
  • Danske oste med sødt og sprødt

2 retter pr. person DKK 275
3 retter pr. person DKK 375


Tilkøb til menuer


Kaffe og te med sødt                                                            
        
Kaffe og te         pr. pers.   DKK 45
Kaffe og te med bagerens vaniljekrans         pr. pers.  DKK 60
Kaffe og te med mini Sarah Bernhardt-kager og kransekage         pr. pers.  DKK 75
Avec til kaffen – spørg tjeneren om udvalg         pr. pers.  DKK 45

Natmad                                                                                                   
 
Spegepølsemadpr. pers.   DKK 75
Kylling- og karrysuppepr. pers.   DKK 75
Dansk pølsebord med to slags pølse og to slags ostepr. pers.   DKK 85
Danmarks ældste pølsevogn står klar med samle-selv-hotdogs pr. pers.   DKK 95


Pølsevognen kan bestilles til udvalgte lokaler – spørg om info.

Hold dit selskab i Den Gamle By

Ønsker du at booke et arrangement eller at få mere information, kontakt bookingafdelingen og hør om de mange muligheder på 41 85 08 44, mandag til fredag mellem klokken 10-14, eller mail booking@dengamleby.dk

Vi ser frem til at byde jer velkommen.